Enrike preuzeo Španiju, Molina sportski direktor!

Nekadašnji trener Barselone u ponedeljak je imenovan za novog selektora "crvene furije".  Zvanično – Enrike: Hoće li ubediti Pikea i Davida Silvu? Španci imaju novog selektora do završetka narednog EP-a.

Fudbal 09.07.2018 | 17:00
Enrike preuzeo Španiju, Molina sportski direktor!
Luis Enrike (48) povešće reprezentaciju Španije u naredni takmičarski ciklus, nakon razočaravajuće eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Fernando Jero je pred sam početak turnira "uskočio" na tu poziciju umesto iznenada smenjenog Hulena Lopetegija, sada već trenera Real Madrida, ali posle bledog nastupa na Mundijalu nije bilo govora o nastavku saradnje.

U ponedeljak u ranim popodnevnim časovima, prvo je saopšteno da je Hoze Molina, proslavljeni golman Atletiko Madrida i Deportivo La Korunje, novi sportski direktor nacionalnog saveza, a nešto kasnije i potvrđeno pisanje medija što se tiče Luisa Enrikea.

On je posle Barselone "B", Rome i Selte predvodio prvi tim Barse od 2014. do 2017. Osvojio je dve titule prvaka Španije, jedan trofej Lige šampiona i tri Kupa kralja, ali se prošlog leta povukao, navodeći da mu je potreban predah.

Ovog leta je slovio kao kandidat za menadžera Arsenala i šefa struke Pari sen Žermena.

Kao igrač je zabeležio 62 nastupa za "A" selekciju Španije.

Posle samo godinu dana pauze, vratio se Luis Enrike u sedlo. Ovoga puta ne kao trener, već selektor. Kao što je i najavljeno, bivši šef stručnog štaba Rome, Selte i Barselone dobio je poverenje FS Španije i zvanično postao predvodnik reprezentacije koja je doživela kolaps na Mundijalu.

Enrike će potpisati ugovor na dve godine, do okončanja narednog Prvenstva Evrope, a u njemu neće postojati izlazna klauzula za slučaj da u tom peridou želi da ga angažuje neki klub.
„Nema izlazne klauzule, jer ako neko želi da nas napusti mora prvo da priča s nama iz Saveza. Ono što postoji jesu penali koje bi nam eventualni klub platio ili koje ćemo mi platiti Enrikeu, ukoliko neka od dve strane raskine ugovor ranije“, predočio je Luis Rubiales, predsednik FS Španije, uz napomenu da je stručnjak iz Asturije bio jedini kandidat s kojim se pregovaralo, iako su u javnosti provejavala imena Mičela, Kikea Sančeza Floresa i Kikea Setijena.

Luis Enrike će naslediti Fernanda Jera koji je očekivano podneo ostavku posle eliminacije u osmini finala Mundijala (Rusija bila bolja na penale), a debitovaće 8. septembra u novoformiranom takmičenju, Ligi nacija, na Vembliju, protiv Engleske. Tri dana kasnije u Elčeu će dočekati Hrvatsku.

U međuvremenu će, zajedno sa novim sportskim direktorom reprezenatcije Hose Franciskom Molinom, imati zadatak da ubedi Đerara Pikea da nastavi da igra za Španiju, da pronađe naslednika AndresuInijesti (povukao se) i da utiče na eventualnu promenu mišljenja Davida Silve, koji je takođe rekao da se oprašta od Crvene furije.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar