Казна за чарапе - већа него за албанског орла!

ФИФА казнила капитена репрезентације Шведске са 56. 000 евра због чарапа?!

Фудбал 10.07.2018 | 21:00
Казна за чарапе - већа него за албанског орла!
Светска фудбалска федереација (ФИФА) и Европска фудбалска унија (УЕФА) залажу се за немешање политике у фудбал и то осуђују, кажњавају... 

Али, сведоци смо да оба тела умеју да прогледају кроз прсте и зажмуре на кршења и нарушавања сопствених правила, да имају двоструке аршине, да неке "воле" да кажњавају више од других... И да доносе одлуке које су тешко размљиве.

Једну од таквих ФИФА је изрекла у случају капитена шведске репрезентације, 33-годишњег Андреаса Гранквиста, који је већ једном морао да плати 56.000 евра због "погрешних" чарапа, а можда ће морати да плати још једну додатну казну?!

Граквистов злочин се састоји у томе што је на утакмицама на Светском првенству у Русији испод опреме, односно чарапа које је шведска фудбалска репрезентација пријавила ФИФА као званичну опрему, носио друге чарапе како би додатно заштитио чланак.

Невоља шведског фудбалера је да се видела ознака тих чарапа испод званичне опреме, што пажљивим посматрачима ФИФА није промакло. Сматрају да је Гранквист тиме рекламирао другог произвођача чарапа што није смео.

Да вас подсетимо на поједине казне које је та иста ФИФА већ изрекла током Мундијала...

- Фудбалски савез Русије кажњен је са 8.600 евра због транспарента на трибинама против Уругваја који је оцењен као "нацистички";

- Фудбалски савез Србије кажњен је са 10.000 долара због транспарента навијача на мечу против Костарике који је ФИФА окарактерисала као "политички и увредљив".

- ФИФА је потом поново казнила ФСС са 20.000 швајцарских франака због истог разлога, али у мечу против Швајцарске.

- Швајцарски репрезентативци албанског порекла Гранит Џака и Ђердан Шаћири су кажњени само са по 10.000 швајцарских франака због начина на који су славили голове против Србије, показујући албанског орла.

- Хрватски репрезентативац Домагој Вида само је опоменут иако је после победе над Русијом у четвртфиналу Светског првенства изрекао политички мотивисану поруку: "Слава Украјини".

- Хрватски репрезентативци нису ни опоменути због славља после меча са Аргентином, иако су у свлачионици пуштали усташке песме.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар