Kazna za čarape - veća nego za albanskog orla!

FIFA kaznila kapitena reprezentacije Švedske sa 56. 000 evra zbog čarapa?!

Fudbal 10.07.2018 | 21:00
Kazna za čarape - veća nego za albanskog orla!
Svetska fudbalska federeacija (FIFA) i Evropska fudbalska unija (UEFA) zalažu se za nemešanje politike u fudbal i to osuđuju, kažnjavaju... 

Ali, svedoci smo da oba tela umeju da progledaju kroz prste i zažmure na kršenja i narušavanja sopstvenih pravila, da imaju dvostruke aršine, da neke "vole" da kažnjavaju više od drugih... I da donose odluke koje su teško razmljive.

Jednu od takvih FIFA je izrekla u slučaju kapitena švedske reprezentacije, 33-godišnjeg Andreasa Grankvista, koji je već jednom morao da plati 56.000 evra zbog "pogrešnih" čarapa, a možda će morati da plati još jednu dodatnu kaznu?!

Grakvistov zločin se sastoji u tome što je na utakmicama na Svetskom prvenstvu u Rusiji ispod opreme, odnosno čarapa koje je švedska fudbalska reprezentacija prijavila FIFA kao zvaničnu opremu, nosio druge čarape kako bi dodatno zaštitio članak.

Nevolja švedskog fudbalera je da se videla oznaka tih čarapa ispod zvanične opreme, što pažljivim posmatračima FIFA nije promaklo. Smatraju da je Grankvist time reklamirao drugog proizvođača čarapa što nije smeo.

Da vas podsetimo na pojedine kazne koje je ta ista FIFA već izrekla tokom Mundijala...

- Fudbalski savez Rusije kažnjen je sa 8.600 evra zbog transparenta na tribinama protiv Urugvaja koji je ocenjen kao "nacistički";

- Fudbalski savez Srbije kažnjen je sa 10.000 dolara zbog transparenta navijača na meču protiv Kostarike koji je FIFA okarakterisala kao "politički i uvredljiv".

- FIFA je potom ponovo kaznila FSS sa 20.000 švajcarskih franaka zbog istog razloga, ali u meču protiv Švajcarske.

- Švajcarski reprezentativci albanskog porekla Granit Džaka i Đerdan Šaćiri su kažnjeni samo sa po 10.000 švajcarskih franaka zbog načina na koji su slavili golove protiv Srbije, pokazujući albanskog orla.

- Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida samo je opomenut iako je posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva izrekao politički motivisanu poruku: "Slava Ukrajini".

- Hrvatski reprezentativci nisu ni opomenuti zbog slavlja posle meča sa Argentinom, iako su u svlačionici puštali ustaške pesme.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar