Нејмар напријед код Жезуса, Бразилци већ мисле о Катару!

Бразилци су испали са првенства у Русији у четвртфиналу од Белгије, али се већ сада окрећу Копа Америци 2019. и Светском првенству у Катару 2022. године.

Фудбал 10.07.2018 | 20:00
Нејмар напријед код Жезуса, Бразилци већ мисле о Катару!
Габријел Жезус се "није видео", Нејмар је одиграо добро, Филипе Кутињо најбоље у "Селесау", али је Бразил као фаворит за освајање турнира подбацио.

Новинари Глоба међу којима је био и Дејан Петковић предвиђају ко ће заменити старије и бити у конкуренцији за наредна такмичења.

Они су пре свега променили формацију у односу на екипу коју је на терен у Русији изводио Тите. Бразил је био у формацији 4-2-3-1 где је Жезус био најистуренији и углавном потпуно безопасан по противничке голове.

Веће проблеме су правили споменути Нејмар лево, Кутињо у средини, али и Вилијан по десном крилу.

Жезусу ће се по предвиђању на наредном првенству 2022. у шпицу придружити Нејмар у 4-4-2 формацији. Ту би Артур и Каземиро били нешто повученији, Кутињо и Педро Пакета испред њих, а Нејмар и Жезус у шпицу.

Тијаго Силва и Миранда због година изостају, слично је и са Фернандињом јер су сви већ сад загазили у тридесете. У стартној постави Глоба нема ни Марсела који ће у Катару имати 34 године.

Одбрану "Селесаа" би могли да чине Данило на десном беку, Маркињос и Жемерсон као штопери и Арана на позицији левог бека. Алисон остаје на голу.

Постоји и 4-3-3 алтернатива. Ајртон Лукас, Габријел, Игор Рабељо и Милитао у одбрани, Мајкон, Густаво Бланко и Паулињо у везном реду, а Винисијус Жуниор, Родриго и Педро у нападу. Међу стативама се место оставља за Жана.

Када је реч о турниру Копа Америка који је наредне године, промена ће бити мање. Очекује се да више шансе добију – Едерсон на голу, Маркињос, Данило, Артур и Даглас Коста који је сада био помало запостављен у Русији.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар