Nejmar naprijed kod Žezusa, Brazilci već misle o Kataru!

Brazilci su ispali sa prvenstva u Rusiji u četvrtfinalu od Belgije, ali se već sada okreću Kopa Americi 2019. i Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Fudbal 10.07.2018 | 20:00
Nejmar naprijed kod Žezusa, Brazilci već misle o Kataru!
Gabrijel Žezus se "nije video", Nejmar je odigrao dobro, Filipe Kutinjo najbolje u "Selesau", ali je Brazil kao favorit za osvajanje turnira podbacio.

Novinari Globa među kojima je bio i Dejan Petković predviđaju ko će zameniti starije i biti u konkurenciji za naredna takmičenja.

Oni su pre svega promenili formaciju u odnosu na ekipu koju je na teren u Rusiji izvodio Tite. Brazil je bio u formaciji 4-2-3-1 gde je Žezus bio najistureniji i uglavnom potpuno bezopasan po protivničke golove.

Veće probleme su pravili spomenuti Nejmar levo, Kutinjo u sredini, ali i Vilijan po desnom krilu.

Žezusu će se po predviđanju na narednom prvenstvu 2022. u špicu pridružiti Nejmar u 4-4-2 formaciji. Tu bi Artur i Kazemiro bili nešto povučeniji, Kutinjo i Pedro Paketa ispred njih, a Nejmar i Žezus u špicu.

Tijago Silva i Miranda zbog godina izostaju, slično je i sa Fernandinjom jer su svi već sad zagazili u tridesete. U startnoj postavi Globa nema ni Marsela koji će u Kataru imati 34 godine.

Odbranu "Selesaa" bi mogli da čine Danilo na desnom beku, Markinjos i Žemerson kao štoperi i Arana na poziciji levog beka. Alison ostaje na golu.

Postoji i 4-3-3 alternativa. Ajrton Lukas, Gabrijel, Igor Rabeljo i Militao u odbrani, Majkon, Gustavo Blanko i Paulinjo u veznom redu, a Vinisijus Žunior, Rodrigo i Pedro u napadu. Među stativama se mesto ostavlja za Žana.

Kada je reč o turniru Kopa Amerika koji je naredne godine, promena će biti manje. Očekuje se da više šanse dobiju – Ederson na golu, Markinjos, Danilo, Artur i Daglas Kosta koji je sada bio pomalo zapostavljen u Rusiji.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar