Дел Потро: Роџер и Рафа су топ, али ту је и Ноле!

Аргентинац најбољима на свету даје највеће шансе на Вимблдону, али сматра да никако не треба заборавити српског аса, без обзира на ренкинг који тренутно има.

Тенис 09.07.2018 | 18:30
Дел Потро: Роџер и Рафа су топ, али ту је и Ноле!
Хуан Мартин дел Потро има добре шансе да ове године направи добар резултат на Вимблдону. У осмини финала игра са Жилом Симоном и многи сматрају да је Аргентинац фаворит у том мечу.

Делпо, међутим, себе не види као неког ко ће бити у најужем кругу бораца за титулу.

"Мислим да Роџер Федерер и Рафа Надал имају највеће шансе да освоје Вимблдон. Роџера је стварно тешко победити на трави, баш као и Рафу на шљаци, али су обојица уствари веома опасни на свим подлогама. Ипак, има ту још неколико играча који им прете", рекао је Дел Потро, четврти тенисер света.

Он је посебно истакао Новака Ђоковића, троструког освајача пехара на Вимблдону.

"Мислим да се ове године може много тога догодити. Изненађења се дешавају свакодневно. Новак је један од оних који би могли да се боре за пехар. Игра све боље из недеље у недељу, у одличној је форми од Ролан Гароса. Игра са доста самопоуздања на трави, и сигуран сам да ће се вратити на позицију коју заслужује. Надал је мало дуже био на врху, али Ноле има искуство и ниво игре за освајање највећих турнира. Сигуран сам да ће се у кратком року вратити у врх, тамо где му је и место, и то је одлично за тенис", поручио је Делпо, коме је пласман у полуфинале 2013. године највећи успех остварен на Вимблдону.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар