Del Potro: Rodžer i Rafa su top, ali tu je i Nole!

Argentinac najboljima na svetu daje najveće šanse na Vimbldonu, ali smatra da nikako ne treba zaboraviti srpskog asa, bez obzira na renking koji trenutno ima.

Tenis 09.07.2018 | 18:30
Del Potro: Rodžer i Rafa su top, ali tu je i Nole!
Huan Martin del Potro ima dobre šanse da ove godine napravi dobar rezultat na Vimbldonu. U osmini finala igra sa Žilom Simonom i mnogi smatraju da je Argentinac favorit u tom meču.

Delpo, međutim, sebe ne vidi kao nekog ko će biti u najužem krugu boraca za titulu.

"Mislim da Rodžer Federer i Rafa Nadal imaju najveće šanse da osvoje Vimbldon. Rodžera je stvarno teško pobediti na travi, baš kao i Rafu na šljaci, ali su obojica ustvari veoma opasni na svim podlogama. Ipak, ima tu još nekoliko igrača koji im prete", rekao je Del Potro, četvrti teniser sveta.

On je posebno istakao Novaka Đokovića, trostrukog osvajača pehara na Vimbldonu.

"Mislim da se ove godine može mnogo toga dogoditi. Iznenađenja se dešavaju svakodnevno. Novak je jedan od onih koji bi mogli da se bore za pehar. Igra sve bolje iz nedelje u nedelju, u odličnoj je formi od Rolan Garosa. Igra sa dosta samopouzdanja na travi, i siguran sam da će se vratiti na poziciju koju zaslužuje. Nadal je malo duže bio na vrhu, ali Nole ima iskustvo i nivo igre za osvajanje najvećih turnira. Siguran sam da će se u kratkom roku vratiti u vrh, tamo gde mu je i mesto, i to je odlično za tenis", poručio je Delpo, kome je plasman u polufinale 2013. godine najveći uspeh ostvaren na Vimbldonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar