Хрвати вријеђали БиХ, фудбалер им одговорио...

"Навијачи" Хрватске славили пролаз у полуфинале Мундијала у Широком Бријегу, али су "успут" вређали земљу у којој живе. Прочитајте шта им је одговорио репрезентативац БиХ.

Фудбал 09.07.2018 | 15:15
Хрвати вријеђали БиХ, фудбалер им одговорио...
Балкан је чудна територија у којој примитивизам и свака врста шовинизма лако исплива на површину. Спорт, нажалост, уме да буде извор тих негативних "изама", што је показао и пласман репрезентације Хрватске у полуфинале Светског првенства у Русији. 

Локација: Широки Бријег. Држава: Босна и Херцеговина.

На стотине Хрвата изашло је на улице овог херцеговачког града да прослави тријумф хрватске репрезентације. Али су многи од њих заборавили где живе. 

Медији у БиХ преносе да су током славља многи узвикивали увреде на рачун Босне и Херцеговине, земље у којој живе.

Тако су се улицама Широког Бријега ориле песме попут "је*** те Босно, је*** те ја, Хрватска моја домовина" и "пу** ку*** ко те је**, можемо ми и без тебе Федерацијо (БиХ)..."

Треба рећи да је славља било и у другим градовима БиХ, али да није било оваквог скандирања и оваквих увреда.

Поводом оваквог скандирања, реаговао је репрезентативац БиХ Анел Хаџић који је на свом Фацебоок профилу написао:

"Никада, али баш никада нећу навијати за суседе. Не због правих Хрвата из Хрватске. Они су господа који поштују суседе своје, него због оваквих који живе у Босни, рођени, а против своје су државе. Срам и стид да вас је, али Босне има и биће је увек".

Извор: мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драшко

09.07.2018 14:02

Босна не постоји. То је ријека. Постоји само БиХ по Уставу БиХ. Друго: Овдје живе три народа на једном простору који немају ништа заједничко, осим то да су некад живјели у истој држави. Бошњаци као најбројнији покушавају да натуре своје схватање БиХ другима, а то без рата неће ићи. Како се понашају према Хрватима показује како би се понашали према Србима да смо у истом ентитету. Хрвати као конститутивни народ имају по међународном праву сва права па и право на самоопредјељење у БиХ. Јесу ружне псовке али те псовке говоре да је тај народ незадовољан и да трпи у БиХ. Није добро да нико од три конститутивна народа трпи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ок

09.07.2018 14:33

Ти као да си на апауринима,лупетас ко Максим по дивизији. Јос ти није касно да процитас коју књугу историје,па да коментарисес.

Name

Рус

09.07.2018 14:49

Тако је , не треба вриједјати никога са тим се слазем потпуности и најбоље би било да је свако својим путем отисао до сада би се сигурно висе постовали и цијенили.

Name

Зворник

09.07.2018 14:53

Границе су свима отворене!!!