Hrvati vrijeđali BiH, fudbaler im odgovorio...

"Navijači" Hrvatske slavili prolaz u polufinale Mundijala u Širokom Brijegu, ali su "usput" vređali zemlju u kojoj žive. Pročitajte šta im je odgovorio reprezentativac BiH.

Fudbal 09.07.2018 | 15:15
Hrvati vrijeđali BiH, fudbaler im odgovorio...
Balkan je čudna teritorija u kojoj primitivizam i svaka vrsta šovinizma lako ispliva na površinu. Sport, nažalost, ume da bude izvor tih negativnih "izama", što je pokazao i plasman reprezentacije Hrvatske u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji. 

Lokacija: Široki Brijeg. Država: Bosna i Hercegovina.

Na stotine Hrvata izašlo je na ulice ovog hercegovačkog grada da proslavi trijumf hrvatske reprezentacije. Ali su mnogi od njih zaboravili gde žive. 

Mediji u BiH prenose da su tokom slavlja mnogi uzvikivali uvrede na račun Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj žive.

Tako su se ulicama Širokog Brijega orile pesme poput "je*** te Bosno, je*** te ja, Hrvatska moja domovina" i "pu** ku*** ko te je**, možemo mi i bez tebe Federacijo (BiH)..."

Treba reći da je slavlja bilo i u drugim gradovima BiH, ali da nije bilo ovakvog skandiranja i ovakvih uvreda.

Povodom ovakvog skandiranja, reagovao je reprezentativac BiH Anel Hadžić koji je na svom Facebook profilu napisao:

"Nikada, ali baš nikada neću navijati za susede. Ne zbog pravih Hrvata iz Hrvatske. Oni su gospoda koji poštuju susede svoje, nego zbog ovakvih koji žive u Bosni, rođeni, a protiv svoje su države. Sram i stid da vas je, ali Bosne ima i biće je uvek".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Draško

09.07.2018 14:02

Bosna ne postoji. To je rijeka. Postoji samo BiH po Ustavu BiH. Drugo: Ovdje žive tri naroda na jednom prostoru koji nemaju ništa zajedničko, osim to da su nekad živjeli u istoj državi. Bošnjaci kao najbrojniji pokušavaju da nature svoje shvatanje BiH drugima, a to bez rata neće ići. Kako se ponašaju prema Hrvatima pokazuje kako bi se ponašali prema Srbima da smo u istom entitetu. Hrvati kao konstitutivni narod imaju po međunarodnom pravu sva prava pa i pravo na samoopredjeljenje u BiH. Jesu ružne psovke ali te psovke govore da je taj narod nezadovoljan i da trpi u BiH. Nije dobro da niko od tri konstitutivna naroda trpi.

ODGOVORITE
Name

Ok

09.07.2018 14:33

Ti kao da si na apaurinima,lupetas ko Maksim po diviziji. Jos ti nije kasno da procitas koju knjugu istorije,pa da komentarises.

Name

Rus

09.07.2018 14:49

Tako je , ne treba vrijedjati nikoga sa tim se slazem potpunosti i najbolje bi bilo da je svako svojim putem otisao do sada bi se sigurno vise postovali i cijenili.

Name

Zvornik

09.07.2018 14:53

Granice su svima otvorene!!!