Луис Енрике је нови селектор Шпаније!

Бивши тренер Барселоне Луис Енрике биће именован за новог селектора фудбалске репрезентације Шпаније, пренели су шпански медији.

Фудбал 09.07.2018 | 13:45
Луис Енрике је нови селектор Шпаније!
"Марка" је на насловној страни објавила да је 48-годишњег тренера за селектора изабрао председник Фудбалског савеза Шпаније Луис Рубијалес.

Енрике ће заменити Хулена Лопетегија који је отпуштен два дана пре почетка Светског првенства, пошто није обавестио Савез да је преговарао и потписао уговор са Реал Мадридом.

Шпанију је на Мундијалу предводио Фернандо Јеро, који је у недељу напустио Савез.

Вест о Енрикеу пренео је и "АС", као и бројне шпанске радио станице.

Такмичење на Мундијалу Шпанија је завршила у осмини финала, поразом од домаћина Русије после извођења једанаестераца.

Енрике је од 2014. до 2017. године са Барселоном освојио две шампионске титуле, Лигу шампиона и три Купа краља. 'Камп Ноу' је напустио у мају прошле године и тада је рекао да узима годину дана паузе.

Тренирао је још Селту и резервни тим Барселоне.

Луис Енрике (48) повешће репрезентацију Шпаније у наредни такмичарски циклус, након разочаравајуће елиминације у осмини финала Светског првенства у Русији.

Фернандо Јеро је пред сам почетак турнира "ускочио" на ту позицију уместо изненада смењеног Хулена Лопетегија, сада већ тренера Реал Мадрида, али после бледог наступа на Мундијалу није било говора о наставку сарадње.

Сви важнији шпански медији објавили су да ће Луис Енрике бити нови селектор, а најављене су још неке промене, након што је Јеровим одласком остало упражњено и место спортског директора.

Енрике је после Барселоне "Б", Роме и Селте предводио први тим Барсе од 2014. до 2017. Освојио је две титуле првака Шпаније, један трофеј Лиге шампиона и три Купа краља, али се прошлог лета повукао, наводећи да му је потребан предах.

Овог лета је словио као кандидат за менаџера Арсенала и шефа струке Пари сен Жермена.

Као играч је забележио 62 наступа за "А" селекцију Шпаније.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар