Luis Enrike je novi selektor Španije!

Bivši trener Barselone Luis Enrike biće imenovan za novog selektora fudbalske reprezentacije Španije, preneli su španski mediji.

Fudbal 09.07.2018 | 13:45
Luis Enrike je novi selektor Španije!
"Marka" je na naslovnoj strani objavila da je 48-godišnjeg trenera za selektora izabrao predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales.

Enrike će zameniti Hulena Lopetegija koji je otpušten dva dana pre početka Svetskog prvenstva, pošto nije obavestio Savez da je pregovarao i potpisao ugovor sa Real Madridom.

Španiju je na Mundijalu predvodio Fernando Jero, koji je u nedelju napustio Savez.

Vest o Enrikeu preneo je i "AS", kao i brojne španske radio stanice.

Takmičenje na Mundijalu Španija je završila u osmini finala, porazom od domaćina Rusije posle izvođenja jedanaesteraca.

Enrike je od 2014. do 2017. godine sa Barselonom osvojio dve šampionske titule, Ligu šampiona i tri Kupa kralja. 'Kamp Nou' je napustio u maju prošle godine i tada je rekao da uzima godinu dana pauze.

Trenirao je još Seltu i rezervni tim Barselone.

Luis Enrike (48) povešće reprezentaciju Španije u naredni takmičarski ciklus, nakon razočaravajuće eliminacije u osmini finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Fernando Jero je pred sam početak turnira "uskočio" na tu poziciju umesto iznenada smenjenog Hulena Lopetegija, sada već trenera Real Madrida, ali posle bledog nastupa na Mundijalu nije bilo govora o nastavku saradnje.

Svi važniji španski mediji objavili su da će Luis Enrike biti novi selektor, a najavljene su još neke promene, nakon što je Jerovim odlaskom ostalo upražnjeno i mesto sportskog direktora.

Enrike je posle Barselone "B", Rome i Selte predvodio prvi tim Barse od 2014. do 2017. Osvojio je dve titule prvaka Španije, jedan trofej Lige šampiona i tri Kupa kralja, ali se prošlog leta povukao, navodeći da mu je potreban predah.

Ovog leta je slovio kao kandidat za menadžera Arsenala i šefa struke Pari sen Žermena.

Kao igrač je zabeležio 62 nastupa za "A" selekciju Španije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar