Излет у Барсу, па назад у Кину!

Паулињо се враћа у Гуангџоу. . .  Паулињо у Топ 10 најскупљих свих времена! Бразилац напустио Барселону.

Фудбал 10.07.2018 | 15:15
Излет у Барсу, па назад у Кину!
Барселона је још и зарадила...

Шпански клуб довео је прошлог лета у своје редове Паулиња из кинеског Гуангџоу Еверграндеа за 40 милиона евра. Међутим, Бразилац се после само годину дана враћа у Кину, у исти клуб и то за 50 милиона евра.

Паулињо је дао значајан допринос у Барсином освајању титуле, али с екипом није успео да врати трофеј намењен прваку Европе.

Бразилски фудбалер одиграо је 49 утакмица у свим такмичењима за каталонски клуб и постигао је девет голова.

Пре него што је дошао у Барселону, Паулињо је три године играо за Гуангџоу, постигавши 28 голова на 95 утакмица.

Барселона преговора са Пари сен Жерменом око ангожавања Адријена Рабиоа, који би управо Паулиња требало да замени на средини терена. Рабио има 23 године, прошао је све селекције Француске, а члан париског клуба је од почетка професионалне каријере, с тим што је један период провео на позајмици у Тулузу.

Паулињо ће наредне сезоне бити саиграч Немањи Гудељу.

Дошао, видео, освојио титулу и отишао! Запушио свим уста и постао још скупљи.

Паулињо је после само годину дана напустио Барселону и вратио се у кинески Гуангџоу Евергранде из којег је прошлог лета дошао на Камп Ноу за 40.000.000 евра. И дочекан је на нож... Многи су били скептични према овом Барселонином потезу и сматрали да је Паулињо прецењен играч. Бразилац их је током сезоне демантовао. Био је један од најбољих играча тима, а по многима и једно од најбољих појачања у европском фудбалу прошле сезоне.

Када је изгледало да је Барселона са њим решила једну позицију у везном реду, он се одлучио да оде. Гуангџоу се јавио и понудио Каталонцима 50.000.000 евра да га врати. Плус 50.000.000 евра који иду као порез на луксуз кинеској влади. Паулињо је врло брзо пристао јер је и њему понуђено нешто што се не одбија - уговор на четири године вредан 14.000.000 евра по сезони! У Барси је зарађивао 5.000.000 евра годишње... Иначе, трансфер је званично заведен као позајмица с обавезним откупом уговора због Кинеза. 

Мало ко је пре годину дана очекивао да ће Барселона зарадити на Паулињовој продаји, а управо се то десило. Показао се као погодак, и на спортском, и на финансијском плану. 

Са овим трансфером, Паулињо је ушао и у Топ 10 најплаћенијих играча свих времена када се рачунају сви трансфери у каријери. Клубови који су га доводили су закључно са овим трансфером платили укупно 129.360.000 евра на обештећења.

Поред ових 90.000.000 евра на релацији Гуангџоу - Барселона - Гуангџоу, Паулињови трансфери су и раније коштали. Кинези су га Тозтенхему платили 14.000.000 евра пре три године, Тотенхем га је Коринтијансу платио 19.730.000 евра, Коринтијанс га је Коимбри платио 5.000.000 евра, а Коимбра га је довела из Аудаша за 635.000 евра. Интересантно, Аудаш је на њему зарадио тек из четвртог покушаја! Слали су у литвански Вилњус, пољски Лођ и локални Брагантино, али нису успевали ништа да зараде. Нигде није прошао... Посрећило им се са четвртим трансфером у Коимбру и тако је све кренуло.

Паулињо је из топ 10 најплаћенијих играча свих времена скинуо Николаса Анелку чији трансфери отком каријере су коштали 127.360.000 евра. на деветом месту је Усман Дембеле, осми је Лукаку, седми, ХамесРодригез, шести Гонзало Игуаин, пети Кутињо, четврти Златан Ибрахимовић, трећи Ди Марија, други Мбапе, а први Нејмар чији трансфери су укупно износили 310.200.000 евра.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар