Izlet u Barsu, pa nazad u Kinu!

Paulinjo se vraća u Guangdžou. . .  Paulinjo u Top 10 najskupljih svih vremena! Brazilac napustio Barselonu.

Fudbal 10.07.2018 | 15:15
Izlet u Barsu, pa nazad u Kinu!
Barselona je još i zaradila...

Španski klub doveo je prošlog leta u svoje redove Paulinja iz kineskog Guangdžou Evergrandea za 40 miliona evra. Međutim, Brazilac se posle samo godinu dana vraća u Kinu, u isti klub i to za 50 miliona evra.

Paulinjo je dao značajan doprinos u Barsinom osvajanju titule, ali s ekipom nije uspeo da vrati trofej namenjen prvaku Evrope.

Brazilski fudbaler odigrao je 49 utakmica u svim takmičenjima za katalonski klub i postigao je devet golova.

Pre nego što je došao u Barselonu, Paulinjo je tri godine igrao za Guangdžou, postigavši 28 golova na 95 utakmica.

Barselona pregovora sa Pari sen Žermenom oko angožavanja Adrijena Rabioa, koji bi upravo Paulinja trebalo da zameni na sredini terena. Rabio ima 23 godine, prošao je sve selekcije Francuske, a član pariskog kluba je od početka profesionalne karijere, s tim što je jedan period proveo na pozajmici u Tuluzu.

Paulinjo će naredne sezone biti saigrač Nemanji Gudelju.

Došao, video, osvojio titulu i otišao! Zapušio svim usta i postao još skuplji.

Paulinjo je posle samo godinu dana napustio Barselonu i vratio se u kineski Guangdžou Evergrande iz kojeg je prošlog leta došao na Kamp Nou za 40.000.000 evra. I dočekan je na nož... Mnogi su bili skeptični prema ovom Barseloninom potezu i smatrali da je Paulinjo precenjen igrač. Brazilac ih je tokom sezone demantovao. Bio je jedan od najboljih igrača tima, a po mnogima i jedno od najboljih pojačanja u evropskom fudbalu prošle sezone.

Kada je izgledalo da je Barselona sa njim rešila jednu poziciju u veznom redu, on se odlučio da ode. Guangdžou se javio i ponudio Kataloncima 50.000.000 evra da ga vrati. Plus 50.000.000 evra koji idu kao porez na luksuz kineskoj vladi. Paulinjo je vrlo brzo pristao jer je i njemu ponuđeno nešto što se ne odbija - ugovor na četiri godine vredan 14.000.000 evra po sezoni! U Barsi je zarađivao 5.000.000 evra godišnje... Inače, transfer je zvanično zaveden kao pozajmica s obaveznim otkupom ugovora zbog Kineza. 

Malo ko je pre godinu dana očekivao da će Barselona zaraditi na Paulinjovoj prodaji, a upravo se to desilo. Pokazao se kao pogodak, i na sportskom, i na finansijskom planu. 

Sa ovim transferom, Paulinjo je ušao i u Top 10 najplaćenijih igrača svih vremena kada se računaju svi transferi u karijeri. Klubovi koji su ga dovodili su zaključno sa ovim transferom platili ukupno 129.360.000 evra na obeštećenja.

Pored ovih 90.000.000 evra na relaciji Guangdžou - Barselona - Guangdžou, Paulinjovi transferi su i ranije koštali. Kinezi su ga Toztenhemu platili 14.000.000 evra pre tri godine, Totenhem ga je Korintijansu platio 19.730.000 evra, Korintijans ga je Koimbri platio 5.000.000 evra, a Koimbra ga je dovela iz Audaša za 635.000 evra. Interesantno, Audaš je na njemu zaradio tek iz četvrtog pokušaja! Slali su u litvanski Vilnjus, poljski Lođ i lokalni Bragantino, ali nisu uspevali ništa da zarade. Nigde nije prošao... Posrećilo im se sa četvrtim transferom u Koimbru i tako je sve krenulo.

Paulinjo je iz top 10 najplaćenijih igrača svih vremena skinuo Nikolasa Anelku čiji transferi otkom karijere su koštali 127.360.000 evra. na devetom mestu je Usman Dembele, osmi je Lukaku, sedmi, HamesRodrigez, šesti Gonzalo Iguain, peti Kutinjo, četvrti Zlatan Ibrahimović, treći Di Marija, drugi Mbape, a prvi Nejmar čiji transferi su ukupno iznosili 310.200.000 evra.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar