Играчи у полуфиналу СП: Доминација Премијер лиге!

Занимљиво, ниједна екипа нема играча из сваке репрезентације која је остала у завршници Светског првенства. Апсолутна доминација енглеског фудбала.

Фудбал 09.07.2018 | 20:00
Играчи у полуфиналу СП: Доминација Премијер лиге!
Шампион света поново долази из Европе!

У завршници овогодишњег Светског првенства у Русији остале су четири европске репрезентације(Белгија, Француска, Хрватска и Енглеска) што је први пут да у овој фази такмичења немамо некога из "велике тројке".

Само су Француска и Енглеска по једном освајале Мундијал, док је Белгији и Хрватској ово тек други пут да су прошле четвртфиле, а занимљиво је видети и из којих лига долазе полуфиналисти.

На Мундијалу је остао још 91 фудбалер (Никола Калинић због недисциплине раније послат кући), а убедљиво највећи проценат долази из премијерлигашких клубова - њих чак 40! То је чак 44% од свих преосталих играча на Светском првенству...

Највише их је наравно из Енглеске (свих 23), потом 11 из Белгије, пет из Француске и један из Хрватске репрезентације.

Следе шпанска Примера и француска Лига 1 које "дају" тек по 12 фудбалера, док су ту још Бундес лига (9) и Калчо (7), док представнике имају Белгија, Кина, Хрватска, Аустрија, Русија, Шкотска, Турска и Украјина.

Највише фудбалера на СП од клубова има Тотенхем, чак деветорицу, док Манчестер сити и Манчестер јунајтед "дају" по седам.

Занимљиво, ниједан клуб нема играче у сва четири преостала учесника Мундијала...

И пред Светско првенство, Премијер лига је била потпуно доминантна и из ње су долазила чак 124 фудбалера, док је другопласирана била Шпанија са 81 играчем. Потом су следили Немачка са 67, Италија са 58, Француска са 49 и тако даље.

Нема сумње, ово ће вероватно још једном само подгрејати расправе на тему која је лига најјача на свету, а добар аргумент су добили обожаваоци Премијер лиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар