Igrači u polufinalu SP: Dominacija Premijer lige!

Zanimljivo, nijedna ekipa nema igrača iz svake reprezentacije koja je ostala u završnici Svetskog prvenstva. Apsolutna dominacija engleskog fudbala.

Fudbal 09.07.2018 | 20:00
Igrači u polufinalu SP: Dominacija Premijer lige!
Šampion sveta ponovo dolazi iz Evrope!

U završnici ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Rusiji ostale su četiri evropske reprezentacije(Belgija, Francuska, Hrvatska i Engleska) što je prvi put da u ovoj fazi takmičenja nemamo nekoga iz "velike trojke".

Samo su Francuska i Engleska po jednom osvajale Mundijal, dok je Belgiji i Hrvatskoj ovo tek drugi put da su prošle četvrtfile, a zanimljivo je videti i iz kojih liga dolaze polufinalisti.

Na Mundijalu je ostao još 91 fudbaler (Nikola Kalinić zbog nediscipline ranije poslat kući), a ubedljivo najveći procenat dolazi iz premijerligaških klubova - njih čak 40! To je čak 44% od svih preostalih igrača na Svetskom prvenstvu...

Najviše ih je naravno iz Engleske (svih 23), potom 11 iz Belgije, pet iz Francuske i jedan iz Hrvatske reprezentacije.

Slede španska Primera i francuska Liga 1 koje "daju" tek po 12 fudbalera, dok su tu još Bundes liga (9) i Kalčo (7), dok predstavnike imaju Belgija, Kina, Hrvatska, Austrija, Rusija, Škotska, Turska i Ukrajina.

Najviše fudbalera na SP od klubova ima Totenhem, čak devetoricu, dok Mančester siti i Mančester junajted "daju" po sedam.

Zanimljivo, nijedan klub nema igrače u sva četiri preostala učesnika Mundijala...

I pred Svetsko prvenstvo, Premijer liga je bila potpuno dominantna i iz nje su dolazila čak 124 fudbalera, dok je drugoplasirana bila Španija sa 81 igračem. Potom su sledili Nemačka sa 67, Italija sa 58, Francuska sa 49 i tako dalje.

Nema sumnje, ovo će verovatno još jednom samo podgrejati rasprave na temu koja je liga najjača na svetu, a dobar argument su dobili obožavaoci Premijer lige.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar