Грбић: Бићемо много бољи на Свјетском првенству!

Селектор одбојкашке репрезентације Србије заказао је почетак припрема за 31. јул.

Остали спортови 08.07.2018 | 22:45
Грбић: Бићемо много бољи на Свјетском првенству!
Српски одбојкаши остали су без полуфинала Лиге нација, пошто су на Фајнал сикс турниру у Лилу убедљиво изгубили од Бразила и Француске.

После маратонског такмичења, хиљада пређених километара и 17 утакмица на три континента у размаку од седам недеља, време је за тронедељни одмор, а 31. јула у Београду уследиће почетак припрема за Светско првенство.

Најважније такмичење ове године биће одржано од 9. до 30. септембра у Италији и Бугарској.

"Светско првенство је јако дуго и нећемо припремати екипу да буде најбоља на почетку. Жеља је да играмо све боље како се шампионат буде ближио крају. Обећао сам момцима велики рад, јер желим да на СП будемо у много бољој форми него у Лиги нација. Ми смо екипа која има потребу да пуно тренира, јер само на тај начин можемо да будемо равноправни са ривалима", рекао је за "Спортски журнал" селектор Никола Грбић.

То је рецепт и за боље резултате против селекција из самог врха.

"Има екипа које нам не леже и против којих постоји и психолошка блокада. Сигурно је тако кад играмо против Француске. Са Бразилцима смо до ове године играли 'егал', али су нас сада за кратко време два пута победили са по 3:0. Једина могућност да уђемо у борбу са њима је да се 'развалимо' од тренинга и да се заједничким радом подигнемо на њихов ниво".

"Орлови" ће прву фазу СП играти у Ц групи у Барију. На старту такмичења 12. септембра одмериће снаге са Американцима, а потом следе Камерун, Тунис, Аустралија и Русија.

У другу групну фазу пласираће се по четири најбоље екипе, укупно 16, а одатле победници четири групе и два најбоља другопласирана тима у трећу групну фазу, два пута по три тима, као на Фајнал сиксу Лиге нација.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар