Grbić: Bićemo mnogo bolji na Svjetskom prvenstvu!

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije zakazao je početak priprema za 31. jul.

Ostali sportovi 08.07.2018 | 22:45
Grbić: Bićemo mnogo bolji na Svjetskom prvenstvu!
Srpski odbojkaši ostali su bez polufinala Lige nacija, pošto su na Fajnal siks turniru u Lilu ubedljivo izgubili od Brazila i Francuske.

Posle maratonskog takmičenja, hiljada pređenih kilometara i 17 utakmica na tri kontinenta u razmaku od sedam nedelja, vreme je za tronedeljni odmor, a 31. jula u Beogradu uslediće početak priprema za Svetsko prvenstvo.

Najvažnije takmičenje ove godine biće održano od 9. do 30. septembra u Italiji i Bugarskoj.

"Svetsko prvenstvo je jako dugo i nećemo pripremati ekipu da bude najbolja na početku. Želja je da igramo sve bolje kako se šampionat bude bližio kraju. Obećao sam momcima veliki rad, jer želim da na SP budemo u mnogo boljoj formi nego u Ligi nacija. Mi smo ekipa koja ima potrebu da puno trenira, jer samo na taj način možemo da budemo ravnopravni sa rivalima", rekao je za "Sportski žurnal" selektor Nikola Grbić.

To je recept i za bolje rezultate protiv selekcija iz samog vrha.

"Ima ekipa koje nam ne leže i protiv kojih postoji i psihološka blokada. Sigurno je tako kad igramo protiv Francuske. Sa Brazilcima smo do ove godine igrali 'egal', ali su nas sada za kratko vreme dva puta pobedili sa po 3:0. Jedina mogućnost da uđemo u borbu sa njima je da se 'razvalimo' od treninga i da se zajedničkim radom podignemo na njihov nivo".

"Orlovi" će prvu fazu SP igrati u C grupi u Bariju. Na startu takmičenja 12. septembra odmeriće snage sa Amerikancima, a potom slede Kamerun, Tunis, Australija i Rusija.

U drugu grupnu fazu plasiraće se po četiri najbolje ekipe, ukupno 16, a odatle pobednici četiri grupe i dva najbolja drugoplasirana tima u treću grupnu fazu, dva puta po tri tima, kao na Fajnal siksu Lige nacija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar