Путин: Достојно сте представљали Русију!

Председник Русије позвао је у госте селектора и репрезентативце, од којих су се двојица одмах после испадања са Мундијала опростила од националног тима.

Фудбал 09.07.2018 | 08:15
Путин: Достојно сте представљали Русију!
Селектор Станислав Черчесов и његови изабраници биће гости председника Русије Владимира Путина, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Путин је у телефонском разговору пожелео срећу Черчесову уочи суботњег четвртфиналног меча против Хрватске, а разговарали су и после утакмице, коју су Руси изгубили пеналима (2:3), након 1:1 у регуларном току и 2:2 у продужецима.

"Председник је истакао да је тим достојно представљао земљу на Светском првенству. Честитао је и на одлучној партији у историјском дуелу са Хрватском. Путин је позвао селектора и чланове репрезентације да заједно сумирају наступ и попричају о ономе што ће у Русији остати када се заврши Мундијал", поручио је Песков.

Руси ће у нови циклус (Лига нација и квалификације за ЕУРО 2020) кренути у другачијем саставу. Већ је познато да из овог тима неће више играти штоперСергеј Игнашевич и "везиста" Александар Самедов.

Игнашевич је после 127. наступа за репрезентацију, по чему је рекордер, изјавио да му је то била последња утакмица у каријери.

"Да није било Светског првенства, опростио бих се и раније. Ово такмичење ми је дало велики мотив. Испали смо, али осећам задовољство, јер одлазим на високој ноти", рекао је Игнашевич.

Да је Русија прошла у полуфинале, он би следећег викенда играо финале или меч за треће место са пуних 39 година, пошто му је рођендан 14. јула. Поникао је у московском Торпеду, а највећи део каријере, чак 15 година, носио је дрес ЦСКА.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар