Putin: Dostojno ste predstavljali Rusiju!

Predsednik Rusije pozvao je u goste selektora i reprezentativce, od kojih su se dvojica odmah posle ispadanja sa Mundijala oprostila od nacionalnog tima.

Fudbal 09.07.2018 | 08:15
Putin: Dostojno ste predstavljali Rusiju!
Selektor Stanislav Čerčesov i njegovi izabranici biće gosti predsednika Rusije Vladimira Putina, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je u telefonskom razgovoru poželeo sreću Čerčesovu uoči subotnjeg četvrtfinalnog meča protiv Hrvatske, a razgovarali su i posle utakmice, koju su Rusi izgubili penalima (2:3), nakon 1:1 u regularnom toku i 2:2 u produžecima.

"Predsednik je istakao da je tim dostojno predstavljao zemlju na Svetskom prvenstvu. Čestitao je i na odlučnoj partiji u istorijskom duelu sa Hrvatskom. Putin je pozvao selektora i članove reprezentacije da zajedno sumiraju nastup i popričaju o onome što će u Rusiji ostati kada se završi Mundijal", poručio je Peskov.

Rusi će u novi ciklus (Liga nacija i kvalifikacije za EURO 2020) krenuti u drugačijem sastavu. Već je poznato da iz ovog tima neće više igrati štoperSergej Ignaševič i "vezista" Aleksandar Samedov.

Ignaševič je posle 127. nastupa za reprezentaciju, po čemu je rekorder, izjavio da mu je to bila poslednja utakmica u karijeri.

"Da nije bilo Svetskog prvenstva, oprostio bih se i ranije. Ovo takmičenje mi je dalo veliki motiv. Ispali smo, ali osećam zadovoljstvo, jer odlazim na visokoj noti", rekao je Ignaševič.

Da je Rusija prošla u polufinale, on bi sledećeg vikenda igrao finale ili meč za treće mesto sa punih 39 godina, pošto mu je rođendan 14. jula. Ponikao je u moskovskom Torpedu, a najveći deo karijere, čak 15 godina, nosio je dres CSKA.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar