Званично: Немања Пејчиновић пети Србин у Кини!

Наш штопер потписао за Чангчун Јатаи.  Још један српски штопер у Кини.  После Душка Тошића, у Кини се скрасио и Немања Пејчиновић. . .

Фудбал 09.07.2018 | 14:00
Званично: Немања Пејчиновић пети Србин у Кини!
Из Русије - још источније!

Немања Пејчиновић (30) је овог лета постао слободан агент након што му је истекао уговор са Локомотивом из Москве, а веома брзо је постигао договор са кинеским суперлигашем Чангчун Јатаијем, тренутно 11. на табели тамошњег шампионата.

За сада нису познати детаљи уговора, али незванично се може чути да Пејчиновићу следи више од два милиона евра, што је сума којој Локомотива није могла да парира.

Ка Кини се овог лета запутио и Душко Тошић. Репрезентативац Србије отишао је у Гуангџоу Р&Ф код Драгана Стојковића "Пиксија", где је имао друштво у још једном српском фудбалеру - Марку Перовићу. Пре њих, у Кину је стигао Немања Гудељ који брани боје шампиона Гуангџоу Еверграндеа.

Пејчиновић је у каријери носио дресове Рада, ОФК Београда, Црвене звезде, Херте, Нице и Локомотиве из Москве чији је члан био претходне четири године.

После Русије – Кина. Није дуго чекао Немања Пејчиновић (31), чим се разишао са Локомотивом пронашао је нови клуб, па ће каријеру, после највеће, наставити у најмногољуднијој земљу планете, пошто је потписао за Чангчун Јатаи.

Искусни штопер је недавно завршио четворогодишњи мандат у Москви, крунисан титулом првака, а данас је промовисан у појачање клуба који се после 13 кола кинеског првенства налази на 11. месту на табели.Пејчиновић је стигао као слободан играч, с тим да није наведено докад је сарадња озваничена. Претпоставка је да је добио бар 2.000.000 евра годишње плате, управо је толико тражио челницима Локомотиве, али они нису желели да удовоље том захтеву, па је српски интернационалац изабрао другу средину.

Осим бившег члана Рада, ОФК Београда, Црвене звезде, Херте и Нице, члан Чанчунг Јатаија је постао и некадашњи репрезентативац Пољске, Адријан Мјержејевски. Офанзивни везни дошао је из аустралијског Сиднеја, у послу вредном 1.100.000 евра.

Потписом Немање Пејчиновића, увећала се српска колонија у Премијер лиги Кине. Немања Гудељ је члан шампионског састава Гуангџоу Еверграндеа, Душко Тошић и Марко Перовић играју за градског ривала Гуангџоу Р&Ф, а на клупи тог клуба седи бивши репрезентативац и председник савеза, Драган СтојковићПикси.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар