Zvanično: Nemanja Pejčinović peti Srbin u Kini!

Naš štoper potpisao za Čangčun Jatai.  Još jedan srpski štoper u Kini.  Posle Duška Tošića, u Kini se skrasio i Nemanja Pejčinović. . .

Fudbal 09.07.2018 | 14:00
Zvanično: Nemanja Pejčinović peti Srbin u Kini!
Iz Rusije - još istočnije!

Nemanja Pejčinović (30) je ovog leta postao slobodan agent nakon što mu je istekao ugovor sa Lokomotivom iz Moskve, a veoma brzo je postigao dogovor sa kineskim superligašem Čangčun Jataijem, trenutno 11. na tabeli tamošnjeg šampionata.

Za sada nisu poznati detalji ugovora, ali nezvanično se može čuti da Pejčinoviću sledi više od dva miliona evra, što je suma kojoj Lokomotiva nije mogla da parira.

Ka Kini se ovog leta zaputio i Duško Tošić. Reprezentativac Srbije otišao je u Guangdžou R&F kod Dragana Stojkovića "Piksija", gde je imao društvo u još jednom srpskom fudbaleru - Marku Peroviću. Pre njih, u Kinu je stigao Nemanja Gudelj koji brani boje šampiona Guangdžou Evergrandea.

Pejčinović je u karijeri nosio dresove Rada, OFK Beograda, Crvene zvezde, Herte, Nice i Lokomotive iz Moskve čiji je član bio prethodne četiri godine.

Posle Rusije – Kina. Nije dugo čekao Nemanja Pejčinović (31), čim se razišao sa Lokomotivom pronašao je novi klub, pa će karijeru, posle najveće, nastaviti u najmnogoljudnijoj zemlju planete, pošto je potpisao za Čangčun Jatai.

Iskusni štoper je nedavno završio četvorogodišnji mandat u Moskvi, krunisan titulom prvaka, a danas je promovisan u pojačanje kluba koji se posle 13 kola kineskog prvenstva nalazi na 11. mestu na tabeli.Pejčinović je stigao kao slobodan igrač, s tim da nije navedeno dokad je saradnja ozvaničena. Pretpostavka je da je dobio bar 2.000.000 evra godišnje plate, upravo je toliko tražio čelnicima Lokomotive, ali oni nisu želeli da udovolje tom zahtevu, pa je srpski internacionalac izabrao drugu sredinu.

Osim bivšeg člana Rada, OFK Beograda, Crvene zvezde, Herte i Nice, član Čančung Jataija je postao i nekadašnji reprezentativac Poljske, Adrijan Mjeržejevski. Ofanzivni vezni došao je iz australijskog Sidneja, u poslu vrednom 1.100.000 evra.

Potpisom Nemanje Pejčinovića, uvećala se srpska kolonija u Premijer ligi Kine. Nemanja Gudelj je član šampionskog sastava Guangdžou Evergrandea, Duško Tošić i Marko Perović igraju za gradskog rivala Guangdžou R&F, a na klupi tog kluba sedi bivši reprezentativac i predsednik saveza, Dragan StojkovićPiksi.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar