Некада с кесама за ђубре на окупљању, а сада...

А сада је херој нације! Хари Мегвајер је моћно скакачко оружје.

Фудбал 09.07.2018 | 13:00
Некада с кесама за ђубре на окупљању, а сада...
Енглеска дуго, дуго није овако добро изгледала, а на челу са Геретом Саутгејтом стигла је до полуфинала Светског првенства. Већ смо писали колико је на том путу Енглезима помогло што су до танчина усавршили прекиде, а приликом њих се истакао Хари Мегвајер, дефанзивац Гордог Албиона.

Гол против Шведске му је свакако потез каријере. Занимљиво је како он са своји 194 центиметра скаче и прави проблеме противничким одбранама, а занимљиви су били и његови почеци у репрезентацији Енглеске.

Наиме, он је на прво окупљање дошао носећи ствари у црним кесама које се користе за бацање ђубрета. И за то има савршено оправдање.

Наиме, упао је у национални тим тако што га је Герет Саутгејт позвао у последњем минуту. Као руки је решио да се посаветује са старијим колегом из Лестера, Џејмијем Вардијем. И ту је начинио велику грешку.

Варди му је рекао да ствари за тренинг треба да понесе у пластичним кесама и да тако обично сви играчи носе ствари. И тако се Мегвајер на првом окупљању појавио са пластичним кесама за ђубре у рукама. Наравно, смех старијих и искуснијих колега је био громогласан.

Од тог момента кренуо је успон Мегвајера. Данас је он стандардан играч репрезентације која игра у полуфиналу Светског првенства.

А када је син од селектора Герета Саутгејта дошао да честита оцу пролазак у то финале видело се да је од свих репрезентативаца одабрао да носи дрес управо Мегвајера. 

И то нешто значи. Гол против Шведске ће сигурно памтити док је жив. Ко зна, можда буде до краја турнира и неких вреднијих. Сваки корнер или прекид биће његова шанса.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јацк

09.07.2018 11:59

Ит'с цоминг хоме!

ОДГОВОРИТЕ