Nekada s kesama za đubre na okupljanju, a sada...

A sada je heroj nacije! Hari Megvajer je moćno skakačko oružje.

Fudbal 09.07.2018 | 13:00
Nekada s kesama za đubre na okupljanju, a sada...
Engleska dugo, dugo nije ovako dobro izgledala, a na čelu sa Geretom Sautgejtom stigla je do polufinala Svetskog prvenstva. Već smo pisali koliko je na tom putu Englezima pomoglo što su do tančina usavršili prekide, a prilikom njih se istakao Hari Megvajer, defanzivac Gordog Albiona.

Gol protiv Švedske mu je svakako potez karijere. Zanimljivo je kako on sa svoji 194 centimetra skače i pravi probleme protivničkim odbranama, a zanimljivi su bili i njegovi počeci u reprezentaciji Engleske.

Naime, on je na prvo okupljanje došao noseći stvari u crnim kesama koje se koriste za bacanje đubreta. I za to ima savršeno opravdanje.

Naime, upao je u nacionalni tim tako što ga je Geret Sautgejt pozvao u poslednjem minutu. Kao ruki je rešio da se posavetuje sa starijim kolegom iz Lestera, Džejmijem Vardijem. I tu je načinio veliku grešku.

Vardi mu je rekao da stvari za trening treba da ponese u plastičnim kesama i da tako obično svi igrači nose stvari. I tako se Megvajer na prvom okupljanju pojavio sa plastičnim kesama za đubre u rukama. Naravno, smeh starijih i iskusnijih kolega je bio gromoglasan.

Od tog momenta krenuo je uspon Megvajera. Danas je on standardan igrač reprezentacije koja igra u polufinalu Svetskog prvenstva.

A kada je sin od selektora Gereta Sautgejta došao da čestita ocu prolazak u to finale videlo se da je od svih reprezentativaca odabrao da nosi dres upravo Megvajera. 

I to nešto znači. Gol protiv Švedske će sigurno pamtiti dok je živ. Ko zna, možda bude do kraja turnira i nekih vrednijih. Svaki korner ili prekid biće njegova šansa.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jack

09.07.2018 11:59

It's coming home!

ODGOVORITE