Још једна понуда за Пешића!

На столу 3. 000. 000 евра и проценти зависно од броја голова, уговор 3+1! Истанбул Башакшехир жели првог стрелца Суперлиге Србије.

Фудбал 09.07.2018 | 09:00
Још једна понуда за Пешића!
Спремна је Црвена звезда да уновчи сезону каријере Александра Пешића. За стрелца 25 голова у минулом првенству и званично најкориснијег играча Суперлиге већ је стигла понуда из Уједињених Арапских Емирата тешка 4.000.000 евра, али је неименовани клуб са Блиског истока добио оштру конкуренцију из Турске. Један од тамошњих кандидата за титулу, Истанбул Башакшехир, ушао је у трку за некадашњег младог репрезентативца Србије.

Жели га по следећој формули: 3.000.000 евра на име обештећења одмах, а 30 одсто у наредних годину дана, у случају да Пешић достигне одређену коту голова, с тим да Спортски журнал, који је и пренео вест, не наводи коју границу је турски клуб поставио као мету најбољем стрелцу нашег првенства. Додаје да је то разлога због ког на Маракани не би усмерили Пешића ка екипи чији напад води чувени Емануел Адебајор, али је у походу на титулу, које упркос великим улагањима никако да се домогну већ две године, потрено освежење на позицији центарфора.

Башакшехир је Александру Пешићу доставио понуду на три године, уз опцију продужетка на још једну.Журнал истиче да је рођени Нишлија задовољан условима, али да се о свему пита Звезда, која је и зимус глатко рекла „не“ на позив из Истанбула, пошто је тад попларни Шиља морао да остане, како би се, после одласка Ричмонда Боаћија у Кину, што безболније напала титула. У чему се и успело.

Овога пута, ситуација је другачија. Првак Србије је већ пронашао замену, из Браге је довео НиколуСтоиљковића по личној жељи тренера Владана Милојевића и трансфер Александра Пешића може да се реализује. Остаје само дилема – где? Журнал додаје и да на Маракани цене свог шпица на чак 5.000.000 евра, али да би пристали и на обештећење од 4.000.000, што је управо сума коју нуде Арапи.

С обзиром да је прелазни риок тек почео, тешко је претпиставити да ли и кад ће некадашњи члан Радничког из Ниша, ОФИ-ја са Крита, Јагодине, Шерифа, Тулуза и Аталанте напустити Љутице Богдана 1а. Тим пре што је почетак квалификација за Лигу шампиона заказан за среду.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар