Još jedna ponuda za Pešića!

Na stolu 3. 000. 000 evra i procenti zavisno od broja golova, ugovor 3+1! Istanbul Bašakšehir želi prvog strelca Superlige Srbije.

Fudbal 09.07.2018 | 09:00
Još jedna ponuda za Pešića!
Spremna je Crvena zvezda da unovči sezonu karijere Aleksandra Pešića. Za strelca 25 golova u minulom prvenstvu i zvanično najkorisnijeg igrača Superlige već je stigla ponuda iz Ujedinjenih Arapskih Emirata teška 4.000.000 evra, ali je neimenovani klub sa Bliskog istoka dobio oštru konkurenciju iz Turske. Jedan od tamošnjih kandidata za titulu, Istanbul Bašakšehir, ušao je u trku za nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije.

Želi ga po sledećoj formuli: 3.000.000 evra na ime obeštećenja odmah, a 30 odsto u narednih godinu dana, u slučaju da Pešić dostigne određenu kotu golova, s tim da Sportski žurnal, koji je i preneo vest, ne navodi koju granicu je turski klub postavio kao metu najboljem strelcu našeg prvenstva. Dodaje da je to razloga zbog kog na Marakani ne bi usmerili Pešića ka ekipi čiji napad vodi čuveni Emanuel Adebajor, ali je u pohodu na titulu, koje uprkos velikim ulaganjima nikako da se domognu već dve godine, potreno osveženje na poziciji centarfora.

Bašakšehir je Aleksandru Pešiću dostavio ponudu na tri godine, uz opciju produžetka na još jednu.Žurnal ističe da je rođeni Nišlija zadovoljan uslovima, ali da se o svemu pita Zvezda, koja je i zimus glatko rekla „ne“ na poziv iz Istanbula, pošto je tad poplarni Šilja morao da ostane, kako bi se, posle odlaska Ričmonda Boaćija u Kinu, što bezbolnije napala titula. U čemu se i uspelo.

Ovoga puta, situacija je drugačija. Prvak Srbije je već pronašao zamenu, iz Brage je doveo NikoluStoiljkovića po ličnoj želji trenera Vladana Milojevića i transfer Aleksandra Pešića može da se realizuje. Ostaje samo dilema – gde? Žurnal dodaje i da na Marakani cene svog špica na čak 5.000.000 evra, ali da bi pristali i na obeštećenje od 4.000.000, što je upravo suma koju nude Arapi.

S obzirom da je prelazni riok tek počeo, teško je pretpistaviti da li i kad će nekadašnji član Radničkog iz Niša, OFI-ja sa Krita, Jagodine, Šerifa, Tuluza i Atalante napustiti Ljutice Bogdana 1a. Tim pre što je početak kvalifikacija za Ligu šampiona zakazan za sredu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar