Легенде о ''оном'' поену: Одвратно, судији уручити отказ...!

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић победио је Кајла Едмунда у трећем колу Вимблдона и обезбедио пласман у другу недељу.

Тенис 08.07.2018 | 13:45
Легенде о ''оном'' поену: Одвратно, судији уручити отказ...!
Ђоковић је славио после преокрета резултатом 3:6, 6:3, 6:2, 6:4 за скоро три сата игре, али је тај дуел обележила контроверзна одлука у финишу.

Новак је у седмом гему четвртог сета имао две брејк лопте, 15:40 и одиграо је штоп волеј после којег је лоптица два пута ударила у поље Едмунда.

Кајл је вратио лоптицу и чинило се погодио поље Ђоковића, а судија у столици Џејк Гарнер потпуно занемариле то што је поен већ требало да припадне српском играчу. 

Због тога су реаговали бројни тениски стручњаци, међу њима и Британци, и остали у чуду како је нешто овако било могуће. 

"Лоптица је два пута одскочила, контакт рекетом са мрежом, а онда и аут – Едмунд је упркос томе освојио поен. Одвратно", рекао је Тим Хенман, некадашњи миљеник домаће публике. 

Са њим је била сагласна и легендарна Мартина Навратилова. 

"Дотакао је мрежу пре него што је лоптица пала, а пре тога је она ударила два пута од терен. Судија Гарнер би требало да буде отпуштен". 

Нимало блажи није био ни тренер Серене Вилијамс Патрик Муратоглу. 

"Грешка судије у столици у корист Кајла Едмунда, а на штету Новака је једна од три највеће свих времена. Била је то трострука грешка у једном поену! Лоптица је два пута одскочила, био је аут, а Едмунд је рекетом додирнуо мрежу. Некако је добио поен и на тај начин сачувао брејк лопту", истакао је Муратоглу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар