Legende o ''onom'' poenu: Odvratno, sudiji uručiti otkaz...!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kajla Edmunda u trećem kolu Vimbldona i obezbedio plasman u drugu nedelju.

Tenis 08.07.2018 | 13:45
Legende o ''onom'' poenu: Odvratno, sudiji uručiti otkaz...!
Đoković je slavio posle preokreta rezultatom 3:6, 6:3, 6:2, 6:4 za skoro tri sata igre, ali je taj duel obeležila kontroverzna odluka u finišu.

Novak je u sedmom gemu četvrtog seta imao dve brejk lopte, 15:40 i odigrao je štop volej posle kojeg je loptica dva puta udarila u polje Edmunda.

Kajl je vratio lopticu i činilo se pogodio polje Đokovića, a sudija u stolici Džejk Garner potpuno zanemarile to što je poen već trebalo da pripadne srpskom igraču. 

Zbog toga su reagovali brojni teniski stručnjaci, među njima i Britanci, i ostali u čudu kako je nešto ovako bilo moguće. 

"Loptica je dva puta odskočila, kontakt reketom sa mrežom, a onda i aut – Edmund je uprkos tome osvojio poen. Odvratno", rekao je Tim Henman, nekadašnji miljenik domaće publike. 

Sa njim je bila saglasna i legendarna Martina Navratilova. 

"Dotakao je mrežu pre nego što je loptica pala, a pre toga je ona udarila dva puta od teren. Sudija Garner bi trebalo da bude otpušten". 

Nimalo blaži nije bio ni trener Serene Vilijams Patrik Muratoglu. 

"Greška sudije u stolici u korist Kajla Edmunda, a na štetu Novaka je jedna od tri najveće svih vremena. Bila je to trostruka greška u jednom poenu! Loptica je dva puta odskočila, bio je aut, a Edmund je reketom dodirnuo mrežu. Nekako je dobio poen i na taj način sačuvao brejk loptu", istakao je Muratoglu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar