Француска и Русија у финалу Лиге нација!

Одбојкашке репрезентације Француске и Русије пласирале су се у финале завршног турнира Лиге нација у Лилу.  Хук са трибина носи Триколоре, традиција против Русије.  Последња четири званична меча европски шампион не зна за тријумф против Француске, која има улогу фаворита у финалу премијерног издања Лиге нација.

Остали спортови 08.07.2018 | 11:45
Француска и Русија у финалу Лиге нација!
У првом полуфиналу, Француска је победила САД са 3-2 (25:18, 25:17, 23:25, 24:26, 15:13), док је Русија савладала Бразил са 3-0 (25:17, 25:18, 25:14).

Финална утакмица премијерног издања Лиге нација на програму је у недељу од 20:45, док ће се меч за треће место играти од 17 часова.

Коме припада премијерна Лига нација – победнику последње Светске лиге Француској или шампиону Европе из 2017. години Русији? На стадиону Пјер Мороа у Лилу играће се велико финале такмичења које победнику доноси чек од миллион долара. Домаћина ће да носи хук са трибина. Све је спремно за одбојкашки спектакл и обрачун с једне стране Ервина Нгапета, Стефана Појеа, а с друге Максима Михајлова и горостасног Дмитрија Мусерског.

Нијансе ће да одлучују. Триколори су највише показали у досадашњем току сезоне. У полуфиналу после драме и пет сетова пали су Американци. Галски петлови су на том мечу имали феноменалног коректора Бојеа, који је сакупио чак 32 поена и био кључни играч када се меч ломио.

С друге стране, Русија се поигравала са Бразилцима, радила је у суботу Зборнаја команда шта је хтела са олимпијским шампионом из Рија. Вратио се коректор Максим Михајлов, који је пропустио лигашки део сезоне. Унео је бомбардер Зенита из Казања победнички менталитет, па Руси у Лилу изгледају моћно, јако, сигурно.

Традиција је последњих година апсолутно на страни Француза, који су добили четири међусобна дуела у низу. Извојеван је у том период и пети тријумф, али се радило о пријатељском мечу. Пре две недеље ове две селекције играле су у Модени за “пол позицију” пред завршни турнир и Триколори су били убедљиви са максималних 3:0. Малу предност дајемо Француској у борби за премијерни трофеј.

У утешној борби за треће место играће САД и Бразил. Видећемо ко ће боље да се опорави, Амери после тесног пораза од домаћина или Кариоке које су понижене од Русије, којој нису ни припретиле у сва три сета. Бразилци имају много бољи међусобни скор последњих година. Седам мечева у низу добили је јужноамеричка селекција, додуше, четири сусрета су била пријатељске природе.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар