Francuska i Rusija u finalu Lige nacija!

Odbojkaške reprezentacije Francuske i Rusije plasirale su se u finale završnog turnira Lige nacija u Lilu.  Huk sa tribina nosi Trikolore, tradicija protiv Rusije.  Poslednja četiri zvanična meča evropski šampion ne zna za trijumf protiv Francuske, koja ima ulogu favorita u finalu premijernog izdanja Lige nacija.

Ostali sportovi 08.07.2018 | 11:45
Francuska i Rusija u finalu Lige nacija!
U prvom polufinalu, Francuska je pobedila SAD sa 3-2 (25:18, 25:17, 23:25, 24:26, 15:13), dok je Rusija savladala Brazil sa 3-0 (25:17, 25:18, 25:14).

Finalna utakmica premijernog izdanja Lige nacija na programu je u nedelju od 20:45, dok će se meč za treće mesto igrati od 17 časova.

Kome pripada premijerna Liga nacija – pobedniku poslednje Svetske lige Francuskoj ili šampionu Evrope iz 2017. godini Rusiji? Na stadionu Pjer Moroa u Lilu igraće se veliko finale takmičenja koje pobedniku donosi ček od million dolara. Domaćina će da nosi huk sa tribina. Sve je spremno za odbojkaški spektakl i obračun s jedne strane Ervina Ngapeta, Stefana Pojea, a s druge Maksima Mihajlova i gorostasnog Dmitrija Muserskog.

Nijanse će da odlučuju. Trikolori su najviše pokazali u dosadašnjem toku sezone. U polufinalu posle drame i pet setova pali su Amerikanci. Galski petlovi su na tom meču imali fenomenalnog korektora Bojea, koji je sakupio čak 32 poena i bio ključni igrač kada se meč lomio.

S druge strane, Rusija se poigravala sa Brazilcima, radila je u subotu Zbornaja komanda šta je htela sa olimpijskim šampionom iz Rija. Vratio se korektor Maksim Mihajlov, koji je propustio ligaški deo sezone. Uneo je bombarder Zenita iz Kazanja pobednički mentalitet, pa Rusi u Lilu izgledaju moćno, jako, sigurno.

Tradicija je poslednjih godina apsolutno na strani Francuza, koji su dobili četiri međusobna duela u nizu. Izvojevan je u tom period i peti trijumf, ali se radilo o prijateljskom meču. Pre dve nedelje ove dve selekcije igrale su u Modeni za “pol poziciju” pred završni turnir i Trikolori su bili ubedljivi sa maksimalnih 3:0. Malu prednost dajemo Francuskoj u borbi za premijerni trofej.

U utešnoj borbi za treće mesto igraće SAD i Brazil. Videćemo ko će bolje da se oporavi, Ameri posle tesnog poraza od domaćina ili Karioke koje su ponižene od Rusije, kojoj nisu ni pripretile u sva tri seta. Brazilci imaju mnogo bolji međusobni skor poslednjih godina. Sedam mečeva u nizu dobili je južnoamerička selekcija, doduše, četiri susreta su bila prijateljske prirode.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar