Ракитић: Нек' изгори цијела Хрватска!

Стрелац одлучујућег пенала за Хрватску у победи над Русијом за пласман у полуфинале Светског првенства Иван Ракитић није крио одушевљење огромном победом.

Фудбал 08.07.2018 | 10:15
Ракитић: Нек' изгори цијела Хрватска!
После 1:1 током 90, а онда 2:2 након 120 минута, Хрватси су сломили домаћина Мундијала 4:2 у пенал рулету и изборили највећи успех још од трећег места на СП 1998.

"Мислим да је ово невероватно. Били смо добри у другом полувремену и продужецима, требало је да у продужецима потврдимо победу, али добили смо још један гол. Не може једноставно, такви смо. Нек изгори цела Хрватска, нема везе", рекао је Ракитић после меча.

Да Хрватска не зна једноставно да победи истакао је и штопер Дејан Ловрен.

"Могу мислити како је сада у Хрватској. Волимо себи да закомпликујемо, с оним касним примљеним поготком. Ово је за целу нацију у Хрватској и усвету. Сви смо поносни. Прекрасно. Знали смо да можемо до победе и након примљеног гола у 115. минуту, зато што имамо карактер и личност да одемо до краја. Верујемо у свакога од нас и дајемо себи подршку. Било је тешко играти због услова, било је доста спарно. Сада више немамо што да изгубимо, идемо до краја", рекао је Ловрен.

Хрватска ће у среду да игра против Енглеске у полуфиналу Светског првенства. У другом полуфиналу састају се Француска и Белгија.

"Знам неке играче из Премијер лиге, даћу пар савета саиграчима", додао је штопер Ливерпула, а надовезао се везиста Барсе, "Нема ништа лепше него против најстарије репрезентације на свету борити се за финале".

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кет

08.07.2018 09:18

Тако је да изгори цјела липа ваша.

ОДГОВОРИТЕ