Rakitić: Nek' izgori cijela Hrvatska!

Strelac odlučujućeg penala za Hrvatsku u pobedi nad Rusijom za plasman u polufinale Svetskog prvenstva Ivan Rakitić nije krio oduševljenje ogromnom pobedom.

Fudbal 08.07.2018 | 10:15
Rakitić: Nek' izgori cijela Hrvatska!
Posle 1:1 tokom 90, a onda 2:2 nakon 120 minuta, Hrvatsi su slomili domaćina Mundijala 4:2 u penal ruletu i izborili najveći uspeh još od trećeg mesta na SP 1998.

"Mislim da je ovo neverovatno. Bili smo dobri u drugom poluvremenu i produžecima, trebalo je da u produžecima potvrdimo pobedu, ali dobili smo još jedan gol. Ne može jednostavno, takvi smo. Nek izgori cela Hrvatska, nema veze", rekao je Rakitić posle meča.

Da Hrvatska ne zna jednostavno da pobedi istakao je i štoper Dejan Lovren.

"Mogu misliti kako je sada u Hrvatskoj. Volimo sebi da zakomplikujemo, s onim kasnim primljenim pogotkom. Ovo je za celu naciju u Hrvatskoj i usvetu. Svi smo ponosni. Prekrasno. Znali smo da možemo do pobede i nakon primljenog gola u 115. minutu, zato što imamo karakter i ličnost da odemo do kraja. Verujemo u svakoga od nas i dajemo sebi podršku. Bilo je teško igrati zbog uslova, bilo je dosta sparno. Sada više nemamo što da izgubimo, idemo do kraja", rekao je Lovren.

Hrvatska će u sredu da igra protiv Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva. U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Belgija.

"Znam neke igrače iz Premijer lige, daću par saveta saigračima", dodao je štoper Liverpula, a nadovezao se vezista Barse, "Nema ništa lepše nego protiv najstarije reprezentacije na svetu boriti se za finale".

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ket

08.07.2018 09:18

Tako je da izgori cjela lipa vaša.

ODGOVORITE