Новак драстично оштећен, срамота судије, али и Едмунда!

Српски тенисер Новак Ђоковић драстично је оштећен јер му није признат поен на брејк лопти која је могла да решиу меч против Кајла Едмунда.  Новак: Питао сам судију како. . . није било никаквог смисла.  Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић осврнуо се после победе над Кајлом Едмундом на финиш меча и контроверзни поен који је добио Британац.

Тенис 08.07.2018 | 10:30
Новак драстично оштећен, срамота судије, али и Едмунда!
Ђоковић је у седмом гему четвртог сета имао две брејк лопте, 15:40 и одиграо је штоп волеј после којег је лоптица два пута ударила у поље Едмунда.

Едмунд је вратиолоптицу и чинило се погодио поље Ђоковића, а судије су потпуно занемариле то што је поен већ требало да припадне српском играчу.

Судија у столици Џејк Гарнер досудио је поен за Британца и Едмунд се након тога вратио у гем и освојио га.

Иако је Британац требало да призна да није стигао на време, а арбитар у столици да види детаљ који се дешавао испред њега, још је већа штета направљена јер је Кајл прво дотакао мрежу што значи аутоматски губитак поена, а онда је потврђено и да је његов ударац завршио у ауту.

"Био сам сто посто убеђен да је лопта пала два пута. Био је то веома битан поен, питао сам главног судију како је могуће да је противник одиграо такав ударац, а да лопта није одскочила два пута. Није имало никаквог смисла, али сам остао прибран. Едмунд ме је натерао да играм тешке поене, али сам преокренуо. Радујем се што сам у осмини финала, имао сам успеха на овом турниру у претходној деценији, и на Централном и на терену број један", казао је Ђоковић.

Он је истакао да је боље одиграо важне поене и да је зато тријумфовао.

"Било је тешко, Едмунд је добро играо у последњих неколико месеци. Победио ме је прошли пут на шљаци, много је напредовао, има много бољи форхенд, унапредио је и сервис. Водио је са сетом предности, није то била најбоља ситуација за мене, али сам се некако снашао", закључио је српски играч.

Свакако не нешто што би требало да се виђа на највећем турниру на свету, посебно не на штету једног од највећих играча у историји тениса.

Срећом, он је успео да остане присебан и слави резултатом 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар