Novak drastično oštećen, sramota sudije, ali i Edmunda!

Srpski teniser Novak Đoković drastično je oštećen jer mu nije priznat poen na brejk lopti koja je mogla da rešiu meč protiv Kajla Edmunda.  Novak: Pitao sam sudiju kako. . . nije bilo nikakvog smisla.  Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvrnuo se posle pobede nad Kajlom Edmundom na finiš meča i kontroverzni poen koji je dobio Britanac.

Tenis 08.07.2018 | 10:30
Novak drastično oštećen, sramota sudije, ali i Edmunda!
Đoković je u sedmom gemu četvrtog seta imao dve brejk lopte, 15:40 i odigrao je štop volej posle kojeg je loptica dva puta udarila u polje Edmunda.

Edmund je vratiolopticu i činilo se pogodio polje Đokovića, a sudije su potpuno zanemarile to što je poen već trebalo da pripadne srpskom igraču.

Sudija u stolici Džejk Garner dosudio je poen za Britanca i Edmund se nakon toga vratio u gem i osvojio ga.

Iako je Britanac trebalo da prizna da nije stigao na vreme, a arbitar u stolici da vidi detalj koji se dešavao ispred njega, još je veća šteta napravljena jer je Kajl prvo dotakao mrežu što znači automatski gubitak poena, a onda je potvrđeno i da je njegov udarac završio u autu.

"Bio sam sto posto ubeđen da je lopta pala dva puta. Bio je to veoma bitan poen, pitao sam glavnog sudiju kako je moguće da je protivnik odigrao takav udarac, a da lopta nije odskočila dva puta. Nije imalo nikakvog smisla, ali sam ostao pribran. Edmund me je naterao da igram teške poene, ali sam preokrenuo. Radujem se što sam u osmini finala, imao sam uspeha na ovom turniru u prethodnoj deceniji, i na Centralnom i na terenu broj jedan", kazao je Đoković.

On je istakao da je bolje odigrao važne poene i da je zato trijumfovao.

"Bilo je teško, Edmund je dobro igrao u poslednjih nekoliko meseci. Pobedio me je prošli put na šljaci, mnogo je napredovao, ima mnogo bolji forhend, unapredio je i servis. Vodio je sa setom prednosti, nije to bila najbolja situacija za mene, ali sam se nekako snašao", zaključio je srpski igrač.

Svakako ne nešto što bi trebalo da se viđa na najvećem turniru na svetu, posebno ne na štetu jednog od najvećih igrača u istoriji tenisa.

Srećom, on je uspeo da ostane priseban i slavi rezultatom 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar