Ноле преживео неправду и угасио британску наду!

Кирјос и даље нема "главу" – Нишикори га преслишао у трећем колу.  Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у четврто коло Вимблдона сигурном победом на Ником Кирјосом – 6:1, 7:6 (7-3), 6:4.  Најбољи српски тенисер пласирао се у четврто коло овогодишњег Вимблдона победом над домаћим играчем Кајлом Едмундом у четири сета.  Ђоковић покварио савршен дан Енглеза! Српски тенисер победио Британца Кајла Едмунда 3:1 и пласирао се у четврто коло Вимблдона, где га чека Рус Хачанов.  Новак ухватио ритам после преокрета - Едмунд пао на путу до осмине финала.  Српски тенисер ухватио прави ритам на Вимблдону.

Тенис 07.07.2018 | 22:00
Ноле преживео неправду и угасио британску наду!
Ђоковић је изгубио први сет, али је успео да направи преокрет и обезбеди другу недељу, резултатом 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Новак је тако обезбедио дуел са Кареном Хачановим у четвртој рунди, али је до тог меча морао да превазиђе неколико препрека – расположеног противника, не баш пристојну публику на Централном терену, али и да победи велику неправду у финишу сусрета.

Тада му је арбитар у столици Џејк Гарнер одузео поен, а самим тим и брејк, када га је доделио Едмунду пошто је лоптица ударила два пута о подлогу, али и изашла ван терена након ударца Британца.

Међутим, то као да је додатно мотивисало најбољег српског спортисту, који је остао фокусиран, додао гас и дошао до заслуженог славља после скоро три часа игре.

Може се слободно рећи да је дуел преломио у финишу другог сета, када је успео да реализује тек девету брејк лопту, и почетком трећег у којем је преузео потпуну контролу над резултатом.

Сервис га је одлично служио (одсервирао укупно 16 асова), а у прошлости се дешавало да, када преброди неки овакав дуел, дође до саме завршнице.

Меч са Хачановим, који је после великог преокрета савладао Франсеса Тијафоа, на програму ће бити у понедељак, а у недељу је на Вимблдону традиционално слободан дан.

Новак Ђоковић пласирао се у четврто коло Вимблдона!

Пошто је прва два степеника прескочио у три корака, за елиминацију Британца Кајла Едмунда су му била потребна четири - 4:6, 6:3, 6:2, 6:4, за два сата и 53 минута!

Српски тенисер ће у наредном колу играти против Карена Хачанова из Русије, који је у пет сетова избацио Франсиаса Тијафоа из Сједињених Америчких Држава. Новак и тренутно 40. играч света никад до сада нису играли.

Меч на Централном терену није добро почео по двоструког шампиона. Едмунд је на крилима успеха енглеске фудбалске репрезентације на Мундијалу, која је после 28 година изборила полуфинале, силовито отпочео меч против фаворита. Погађао је најтеже ударце и просто излуђивао Србина.

Новак није користио брејк прилике, док Едмунд јесте. Британац је после 49 минута водио 1:0.

Али...

Није то пореметило Ђоковића. Напротив!

Српски тенисер је преузео контролу над дуелом и то се брзо одразило на резултат. Сат и 23 минута пошто је изгубио први сет, Ђоковић је стигао до 2:1. Све је било лакше пошто је Ноле искористио тек девету брејк лопту!


Одличан је Србин био и у четвртом сету. Чак је доживео и невиђену неправду судија, коју је пребродио и завршио меч. Лопта је два пута пала у поље Британца, рекетом је закачио мрежу и на крају лоптицу испуцао у аут, али су судије остале неме... И све то код резултата 15:40 на сервис домаћег тенисера.

Међутим, Ђоковић је касније направио брејк и окончао борбу од скоро три сата.

Кирјос и даље нема "главу" – Нишикори га преслишао у трећем колу. Јапански тенисер Кеи Нишикори пласирао се у четврто коло Вимблдона сигурном победом на Ником Кирјосом – 6:1, 7:6 (7-3), 6:4.

Нишикори је одиграо веома сигуран меч и потпуно заслужено савладао Кирјоса, који је по ко зна који пут потврдио да још нема "главу" за највеће домете, упркос томе што је био један од фаворита из сенке.

Јапанац је експресно добио први сет, а дуел је преломио у тај брејку другог који је одиграо веома концентрисано, док се Аустралијанац изнервирао и неколико пута неспортски реаговао према публици и свом боксу.

Питање тренутка било је када ће меч бити окончан, а то је Кеи успео да учини у десетом гему трећег сета, иако је Кирјос спасао три меч лопте.

"Без дилеме, мислим да је ово мој најбољи меч на трави у каријери", рекао је Нишикори.

На тај начин, тренутно 28. играч на АТП листи обезбедио је дуел са Ернестсом Гулбисом, који је такође направио изненађење и елиминисао Александера Зверева у пет сетова.

Вимблдон се игра за наградни фонд од 34 милиона фунти, а титулу брани Роџе Федерер.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

РАЈНА

08.07.2018 04:29

Одлично, космичка правда, јуче побједили грађани БИХ у борби за ПРАВДУ ЗА ДАВИДА , ЏЕНАНА И ДАНИЈЕЛУ и наш Новак Ђоковић који је директно осјетио шта значи кад те сотона и ђаво узму под своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

08.07.2018 06:18

Тоје све завјера према Србима коју проводи Велика Британија. Они мрзе све што је Србско. Живјела мајка Русија и Руски цар Владимир Путин.

ОДГОВОРИТЕ