Nole preživeo nepravdu i ugasio britansku nadu!

Kirjos i dalje nema "glavu" – Nišikori ga preslišao u trećem kolu.  Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrto kolo Vimbldona sigurnom pobedom na Nikom Kirjosom – 6:1, 7:6 (7-3), 6:4.  Najbolji srpski teniser plasirao se u četvrto kolo ovogodišnjeg Vimbldona pobedom nad domaćim igračem Kajlom Edmundom u četiri seta.  Đoković pokvario savršen dan Engleza! Srpski teniser pobedio Britanca Kajla Edmunda 3:1 i plasirao se u četvrto kolo Vimbldona, gde ga čeka Rus Hačanov.  Novak uhvatio ritam posle preokreta - Edmund pao na putu do osmine finala.  Srpski teniser uhvatio pravi ritam na Vimbldonu.

Tenis 07.07.2018 | 22:00
Nole preživeo nepravdu i ugasio britansku nadu!
Đoković je izgubio prvi set, ali je uspeo da napravi preokret i obezbedi drugu nedelju, rezultatom 3:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Novak je tako obezbedio duel sa Karenom Hačanovim u četvrtoj rundi, ali je do tog meča morao da prevaziđe nekoliko prepreka – raspoloženog protivnika, ne baš pristojnu publiku na Centralnom terenu, ali i da pobedi veliku nepravdu u finišu susreta.

Tada mu je arbitar u stolici Džejk Garner oduzeo poen, a samim tim i brejk, kada ga je dodelio Edmundu pošto je loptica udarila dva puta o podlogu, ali i izašla van terena nakon udarca Britanca.

Međutim, to kao da je dodatno motivisalo najboljeg srpskog sportistu, koji je ostao fokusiran, dodao gas i došao do zasluženog slavlja posle skoro tri časa igre.

Može se slobodno reći da je duel prelomio u finišu drugog seta, kada je uspeo da realizuje tek devetu brejk loptu, i početkom trećeg u kojem je preuzeo potpunu kontrolu nad rezultatom.

Servis ga je odlično služio (odservirao ukupno 16 asova), a u prošlosti se dešavalo da, kada prebrodi neki ovakav duel, dođe do same završnice.

Meč sa Hačanovim, koji je posle velikog preokreta savladao Fransesa Tijafoa, na programu će biti u ponedeljak, a u nedelju je na Vimbldonu tradicionalno slobodan dan.

Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Vimbldona!

Pošto je prva dva stepenika preskočio u tri koraka, za eliminaciju Britanca Kajla Edmunda su mu bila potrebna četiri - 4:6, 6:3, 6:2, 6:4, za dva sata i 53 minuta!

Srpski teniser će u narednom kolu igrati protiv Karena Hačanova iz Rusije, koji je u pet setova izbacio Fransiasa Tijafoa iz Sjedinjenih Američkih Država. Novak i trenutno 40. igrač sveta nikad do sada nisu igrali.

Meč na Centralnom terenu nije dobro počeo po dvostrukog šampiona. Edmund je na krilima uspeha engleske fudbalske reprezentacije na Mundijalu, koja je posle 28 godina izborila polufinale, silovito otpočeo meč protiv favorita. Pogađao je najteže udarce i prosto izluđivao Srbina.

Novak nije koristio brejk prilike, dok Edmund jeste. Britanac je posle 49 minuta vodio 1:0.

Ali...

Nije to poremetilo Đokovića. Naprotiv!

Srpski teniser je preuzeo kontrolu nad duelom i to se brzo odrazilo na rezultat. Sat i 23 minuta pošto je izgubio prvi set, Đoković je stigao do 2:1. Sve je bilo lakše pošto je Nole iskoristio tek devetu brejk loptu!


Odličan je Srbin bio i u četvrtom setu. Čak je doživeo i neviđenu nepravdu sudija, koju je prebrodio i završio meč. Lopta je dva puta pala u polje Britanca, reketom je zakačio mrežu i na kraju lopticu ispucao u aut, ali su sudije ostale neme... I sve to kod rezultata 15:40 na servis domaćeg tenisera.

Međutim, Đoković je kasnije napravio brejk i okončao borbu od skoro tri sata.

Kirjos i dalje nema "glavu" – Nišikori ga preslišao u trećem kolu. Japanski teniser Kei Nišikori plasirao se u četvrto kolo Vimbldona sigurnom pobedom na Nikom Kirjosom – 6:1, 7:6 (7-3), 6:4.

Nišikori je odigrao veoma siguran meč i potpuno zasluženo savladao Kirjosa, koji je po ko zna koji put potvrdio da još nema "glavu" za najveće domete, uprkos tome što je bio jedan od favorita iz senke.

Japanac je ekspresno dobio prvi set, a duel je prelomio u taj brejku drugog koji je odigrao veoma koncentrisano, dok se Australijanac iznervirao i nekoliko puta nesportski reagovao prema publici i svom boksu.

Pitanje trenutka bilo je kada će meč biti okončan, a to je Kei uspeo da učini u desetom gemu trećeg seta, iako je Kirjos spasao tri meč lopte.

"Bez dileme, mislim da je ovo moj najbolji meč na travi u karijeri", rekao je Nišikori.

Na taj način, trenutno 28. igrač na ATP listi obezbedio je duel sa Ernestsom Gulbisom, koji je takođe napravio iznenađenje i eliminisao Aleksandera Zvereva u pet setova.

Vimbldon se igra za nagradni fond od 34 miliona funti, a titulu brani Rodže Federer.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

RAJNA

08.07.2018 04:29

Odlično, kosmička pravda, juče pobjedili građani BIH u borbi za PRAVDU ZA DAVIDA , DŽENANA I DANIJELU i naš Novak Đoković koji je direktno osjetio šta znači kad te sotona i đavo uzmu pod svoje.

ODGOVORITE
Name

Nenad

08.07.2018 06:18

Toje sve zavjera prema Srbima koju provodi Velika Britanija. Oni mrze sve što je Srbsko. Živjela majka Rusija i Ruski car Vladimir Putin.

ODGOVORITE