Све је на страни Хрвата - 200 милиона вреднији...!

Никад нису поражени од Руса! Иако по именима је ово можда најмање занимљив пар осмине финала Светског првенства, дуел Русије и Хрватске у Сочију биће у центру пажње Мундијала.

Фудбал 07.07.2018 | 19:00
Све је на страни Хрвата - 200 милиона вреднији...!
Руси су далеко надмашили очекивања јавности, али сигурно и сопствена пласманом у ову фазу такмичења, а упркос статусу "аутсајдера", то је ипак тим који је елиминисао Шпанију.

Међутим, и "Зборнаја" има разлога да се "плаши" уочи овог меча, с обзиром да је чека тим који је разбио Аргентину.

Осим тога, селекција Хрватске је на фудбалском тржишту скупља чак 200 милиона евра од Русије. Најскупљи играч "ватрених" на тржишту је Барселонин везиста Иван Ракитић који је процењен на 50 милиона.

Иза њега су звезда Реал Мадрида Лука Модрић (40), потом Иван Перишић (40), Матео Ковачић (30), Андреј Крамарић (27)...

Код Руса највреднији је везиста московског ЦСКА Александар Головин који је процењен на 18 милијуна евра, али би после СП могао да направи знатно скупљи трансфер у Јувентус.

Следе његови клупски саиграч Марио Фернандес и нападач Краснодара Федор Смолов са по 16 милиона евра. Везиста московског ЦСКА Алана Дзагојев вреди 15 милиона, док је Алексеј Миранчук из Локомотиве процењен на 14.

Такође, ни историја није на страни Русије, Хрватска није изгубила ниједан од три међусобна окршаја. Два тима су ремизирала у оба сусрета у квалификацијама за ЕУРО 2018, док су "ватрени" славили у последњем сусрету, у пријатељском мечу у Ростову 3:1, пре две и по године.

Дуел између Хрватске и Русије почиње у 20 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар