Sve je na strani Hrvata - 200 miliona vredniji...!

Nikad nisu poraženi od Rusa! Iako po imenima je ovo možda najmanje zanimljiv par osmine finala Svetskog prvenstva, duel Rusije i Hrvatske u Sočiju biće u centru pažnje Mundijala.

Fudbal 07.07.2018 | 19:00
Sve je na strani Hrvata - 200 miliona vredniji...!
Rusi su daleko nadmašili očekivanja javnosti, ali sigurno i sopstvena plasmanom u ovu fazu takmičenja, a uprkos statusu "autsajdera", to je ipak tim koji je eliminisao Španiju.

Međutim, i "Zbornaja" ima razloga da se "plaši" uoči ovog meča, s obzirom da je čeka tim koji je razbio Argentinu.

Osim toga, selekcija Hrvatske je na fudbalskom tržištu skuplja čak 200 miliona evra od Rusije. Najskuplji igrač "vatrenih" na tržištu je Barselonin vezista Ivan Rakitić koji je procenjen na 50 miliona.

Iza njega su zvezda Real Madrida Luka Modrić (40), potom Ivan Perišić (40), Mateo Kovačić (30), Andrej Kramarić (27)...

Kod Rusa najvredniji je vezista moskovskog CSKA Aleksandar Golovin koji je procenjen na 18 milijuna evra, ali bi posle SP mogao da napravi znatno skuplji transfer u Juventus.

Slede njegovi klupski saigrač Mario Fernandes i napadač Krasnodara Fedor Smolov sa po 16 miliona evra. Vezista moskovskog CSKA Alana Dzagojev vredi 15 miliona, dok je Aleksej Mirančuk iz Lokomotive procenjen na 14.

Takođe, ni istorija nije na strani Rusije, Hrvatska nije izgubila nijedan od tri međusobna okršaja. Dva tima su remizirala u oba susreta u kvalifikacijama za EURO 2018, dok su "vatreni" slavili u poslednjem susretu, u prijateljskom meču u Rostovu 3:1, pre dve i po godine.

Duel između Hrvatske i Rusije počinje u 20 časova.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar