WБ: Новак против Едмунда и 15.000 Британаца!

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, игра против Кајла Едмунда за пласман у осмину финала Вимблдона.  Три пута му није дао ни сет: Може ли и данас „шишање“ на нуларицу? Новак Ђоковић против првог рекета Велика Британије.

Тенис 07.07.2018 | 14:00
WБ: Новак против Едмунда и 15.000 Британаца!
Новаков и Кајлов дуел трећи је по реду на Централном терену и неће почети пре 17.30, пошто претходно своје мечеве треба да одиграју Шпанац Рафаел Надал и млади Алекс де Минаур из Аустралије, као и Немица Анђелик Кербер и Јапанка Наоми Осака.

Србин и Британац су се до сада састали четири пута, прва три је био бољи Ђоковић, док је Едмунд своју победу остварио у Мадриду раније током године.

Освајач дванаест Гренд Слем титула иза себе има два веома добра меча и победе максималним резултатом над Американцем Тенисом Сандгреном (6:3, 6:1, 6:2), односно Орасијом Себаљосом из Аргентине (6:1, 6:2, 6:3) – изгубивши притом свега дванаест гемова.

Ђоковић се током меча са Сабаљосом пожалио на бол у колену, због чега је затражио медицински тајм-аут, али је у петак тренирао без икаквих проблема, пуном паром.

С друге стране, ни домаћи представник није изгубио сет још увек пошто је најпре био бољи од Алекса Болта из Аутралије (6:2, 6:3, 7:5), а потом и од Бредлија Клана из САД (6:4, 7:6, 6:2).

На централном терену Вимблдона ове суботе биће одиграна три меча.

Не пре 14 часова почеће дуел Рафаела Надала против аустралијског тинејџера Алекса Де Минаура (80. на листи), затим ће на терен Анђелик Кербер (10) и Наоми Осака (18), а онда ће почети меч који највише ишчекујемо:

Кајл Едмунд - Новак Ђоковић!

Најбољи српски тенисер у историји око 17 часова би требало да изађе на терен култног стадиона и да заигра четврти међусобни меч против младог Енглеза (1995. годиште, 17. на свету), који је највећа нада домаћина после елиминације Џоане Конте и повлачења Ендија Мареја.

Прва два меча послужила су за загревање. У њима је Новак Ђоковић препустио ривалима укупно 12 гемова, али га тек данас чека први озбиљни тест на овогодишњем Вимблдону, пошто ће преко пута бити тренутно најбољи тенисер Велике Британије, Кајл Едмунд.

Реч је о играчу који је услед повреде Ендија Марија преузео примат на Острву, а да то није случајност доказао у априлском окршају са нашим асом, тукавши га на мадридској шљаци (2:1). Штавише, ове сезоне Едмунд је на пет турнира ове сезоне чак четири пута стизао до четвртфинала, због чега је домаћа публика уверена да може да узме скалп и троструком шампиону најпознатијег гренд слема.

С друге стране, Ђоквићева форма је у успону. Доказао је то тако што је стигао до финала Квинса (поражен од Марина Чилића) и што је у почетна два гола проводио тек мало више од по сат и по на терену, делујући знатно сигурније него лане, кад га је зауставио Томаш Бердих. Пре тог пораза у Мадриду, Новак је трипут добио Кајла Едмунда (Мајами, УС Опен, Индијан Велс), сваки пут без изгубљеног сета.

Од осталих мечева данашњег програма у мушкој конкуренцији пажњу привлачи сусрет Рафаела Надала са аустралијским талентом Алексом де Минауром (19), док је можда и дерби дана судар Ника Кирјоса и КеијаНишикорија. Добар тенис очекује се и у окшрају четвртог носиоца Александра Зверева са недоказаним талентом Енестсом Гублисом, док ће Хуан Мартин дел Потро (пети носилац) за ривала имати Беноу Пера из Француске.

У конкуренцији дама, прва тенисерка света Симона Халеп не би смела да има проблема са Су Веј Хшеј из Тајвана, док ће некадашњи број један, Анђелик Кербер имати за пртивницу јапанску наду Наоми Осаку.

Ђоковић и Едмунд одиграли су досад четири међусобна меча. Наш представник славио је у прва три, а Британац је био успешнији у последњем, одиграном ове године док је Новак излазио из тешког периода.

2016 (Мајами) - 2:0 за Ђоковића (6:3, 6:3)
2016 (УС Опен) - 3:0 за Ђоковића (6:2, 6:1, 6:4)
2017 (Индијан Велс) - 2:0 за Ђоковића (6:4, 7:6)
2018 (Мадрид) - 2:1 за Едмунда (6:3, 2:6, 6:3)
2019 (Вимблдон) - ???

Ко победи играће против бољег из дуела Карен Хачанов (Русија) - Франсис Тијафо (САД).

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар