WB: Novak protiv Edmunda i 15.000 Britanaca!

Novak Đoković, najbolji srpski teniser, igra protiv Kajla Edmunda za plasman u osminu finala Vimbldona.  Tri puta mu nije dao ni set: Može li i danas „šišanje“ na nularicu? Novak Đoković protiv prvog reketa Velika Britanije.

Tenis 07.07.2018 | 14:00
WB: Novak protiv Edmunda i 15.000 Britanaca!
Novakov i Kajlov duel treći je po redu na Centralnom terenu i neće početi pre 17.30, pošto prethodno svoje mečeve treba da odigraju Španac Rafael Nadal i mladi Aleks de Minaur iz Australije, kao i Nemica Anđelik Kerber i Japanka Naomi Osaka.

Srbin i Britanac su se do sada sastali četiri puta, prva tri je bio bolji Đoković, dok je Edmund svoju pobedu ostvario u Madridu ranije tokom godine.

Osvajač dvanaest Grend Slem titula iza sebe ima dva veoma dobra meča i pobede maksimalnim rezultatom nad Amerikancem Tenisom Sandgrenom (6:3, 6:1, 6:2), odnosno Orasijom Sebaljosom iz Argentine (6:1, 6:2, 6:3) – izgubivši pritom svega dvanaest gemova.

Đoković se tokom meča sa Sabaljosom požalio na bol u kolenu, zbog čega je zatražio medicinski tajm-aut, ali je u petak trenirao bez ikakvih problema, punom parom.

S druge strane, ni domaći predstavnik nije izgubio set još uvek pošto je najpre bio bolji od Aleksa Bolta iz Autralije (6:2, 6:3, 7:5), a potom i od Bredlija Klana iz SAD (6:4, 7:6, 6:2).

Na centralnom terenu Vimbldona ove subote biće odigrana tri meča.

Ne pre 14 časova počeće duel Rafaela Nadala protiv australijskog tinejdžera Aleksa De Minaura (80. na listi), zatim će na teren Anđelik Kerber (10) i Naomi Osaka (18), a onda će početi meč koji najviše iščekujemo:

Kajl Edmund - Novak Đoković!

Najbolji srpski teniser u istoriji oko 17 časova bi trebalo da izađe na teren kultnog stadiona i da zaigra četvrti međusobni meč protiv mladog Engleza (1995. godište, 17. na svetu), koji je najveća nada domaćina posle eliminacije Džoane Konte i povlačenja Endija Mareja.

Prva dva meča poslužila su za zagrevanje. U njima je Novak Đoković prepustio rivalima ukupno 12 gemova, ali ga tek danas čeka prvi ozbiljni test na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto će preko puta biti trenutno najbolji teniser Velike Britanije, Kajl Edmund.

Reč je o igraču koji je usled povrede Endija Marija preuzeo primat na Ostrvu, a da to nije slučajnost dokazao u aprilskom okršaju sa našim asom, tukavši ga na madridskoj šljaci (2:1). Štaviše, ove sezone Edmund je na pet turnira ove sezone čak četiri puta stizao do četvrtfinala, zbog čega je domaća publika uverena da može da uzme skalp i trostrukom šampionu najpoznatijeg grend slema.

S druge strane, Đokvićeva forma je u usponu. Dokazao je to tako što je stigao do finala Kvinsa (poražen od Marina Čilića) i što je u početna dva gola provodio tek malo više od po sat i po na terenu, delujući znatno sigurnije nego lane, kad ga je zaustavio Tomaš Berdih. Pre tog poraza u Madridu, Novak je triput dobio Kajla Edmunda (Majami, US Open, Indijan Vels), svaki put bez izgubljenog seta.

Od ostalih mečeva današnjeg programa u muškoj konkurenciji pažnju privlači susret Rafaela Nadala sa australijskim talentom Aleksom de Minaurom (19), dok je možda i derbi dana sudar Nika Kirjosa i KeijaNišikorija. Dobar tenis očekuje se i u okšraju četvrtog nosioca Aleksandra Zvereva sa nedokazanim talentom Enestsom Gublisom, dok će Huan Martin del Potro (peti nosilac) za rivala imati Benou Pera iz Francuske.

U konkurenciji dama, prva teniserka sveta Simona Halep ne bi smela da ima problema sa Su Vej Hšej iz Tajvana, dok će nekadašnji broj jedan, Anđelik Kerber imati za prtivnicu japansku nadu Naomi Osaku.

Đoković i Edmund odigrali su dosad četiri međusobna meča. Naš predstavnik slavio je u prva tri, a Britanac je bio uspešniji u poslednjem, odigranom ove godine dok je Novak izlazio iz teškog perioda.

2016 (Majami) - 2:0 za Đokovića (6:3, 6:3)
2016 (US Open) - 3:0 za Đokovića (6:2, 6:1, 6:4)
2017 (Indijan Vels) - 2:0 za Đokovića (6:4, 7:6)
2018 (Madrid) - 2:1 za Edmunda (6:3, 2:6, 6:3)
2019 (Vimbldon) - ???

Ko pobedi igraće protiv boljeg iz duela Karen Hačanov (Rusija) - Fransis Tijafo (SAD).

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar