Анализа другог гола Белгије...

Бразилци љути на деструктивце - што нисте фаулирали Лукакуа? Да Каземиро није био кажњен. . .

Фудбал 07.07.2018 | 14:15
Анализа другог гола Белгије...
Против Нејмара ниједна једина реч. Засад. Ни против Титеа. Ипак је селектор омљен у народу. Но, ако ваља ударити по фудбалерима којима у опису радног места није да граде, већ да кваре игру, Бразилци су више него јасни. Отуда не чуди што као један од узорчника пораза од Белгије виде лошу реакцију Фернандиња иПаулиња непосредно пре гола Кевина де Брујнеа, који је, практично, „затворио“ утакмицу. Већ у 31. минуту меча у Казању.

Бразилски медији спочитавају тандему задњих везних што се неко до њих није жртвовао и направио фаул надРомелуом Лукакуом у раној фази напада Црвених ђавола. Претпоставка Јужноамериканаца је да би то био само обичан прекршај, тешко довољан и за жути картон, али да су првотимци Манчестер Ситија и Барселоне деловали погубљено и да су дозволили белгијском нападачу да их – прегази!

Утицајни Глобоешпорте навео је чак четири ситуације у којама су Фернандињо и(ли) Паулињо морали да оборе на земљу центарфора Манчестер јунајтеда. Прва, можда и најочгледнија, односи се на тренутак у ком је Лукаку леђима окренут голу и тек прима лопту, због чега Бразилци питају Фернандиња зашто га није само мало „чукнуо“ по ногама.

„Само да га је мало ударио био би фаул и акција би се прекинула“, опомиње некадашњи нападач Графите, подсећајући да је тад Де Брујне био тек испред свог казненог простора.

Детаљна анализа показала је да је Фернандијно имао прилику да обори Лукакуа док се овај још није захуктао. Једноставно, Бразилац је био у идеалном положају за старт. Није се усудио да га прави, због чега га је критиковао и Роналдо Феномен. С тим да кривица иде и на Паулиња који тек долази иза леђа Белгијанцу.

За то време Де Брујне се полако шуња левом страном и отвара простор. Лукаку га види. Но, двојица деструктиваца у жутим дресовима никако да направе фаул, иако су и даље на центру игралишта и иако је опште мишљење да би Каземиро (није играо због жутих картона) у тој ситуацији улетео у ноге Белгијанцу.

Фернандињо то није урадио с преда. Паулињо је закаснио отпозади. Ромелу Лукаку је спазио простор између Кутиња и Марсела. Пас за Кевина де Брујена. Овом није много требало.

Због очигледно пропуста, као и чињенице да је у 13. минуту постигао аутогол, Фернандињо је израстао у трагичара утакмице. О томе сведочи чињеница да је безмало 60 одсто бразилске популације у анкети његову партију описало као – ужасну.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар