Analiza drugog gola Belgije...

Brazilci ljuti na destruktivce - što niste faulirali Lukakua? Da Kazemiro nije bio kažnjen. . .

Fudbal 07.07.2018 | 14:15
Analiza drugog gola Belgije...
Protiv Nejmara nijedna jedina reč. Zasad. Ni protiv Titea. Ipak je selektor omljen u narodu. No, ako valja udariti po fudbalerima kojima u opisu radnog mesta nije da grade, već da kvare igru, Brazilci su više nego jasni. Otuda ne čudi što kao jedan od uzorčnika poraza od Belgije vide lošu reakciju Fernandinja iPaulinja neposredno pre gola Kevina de Brujnea, koji je, praktično, „zatvorio“ utakmicu. Već u 31. minutu meča u Kazanju.

Brazilski mediji spočitavaju tandemu zadnjih veznih što se neko do njih nije žrtvovao i napravio faul nadRomeluom Lukakuom u ranoj fazi napada Crvenih đavola. Pretpostavka Južnoamerikanaca je da bi to bio samo običan prekršaj, teško dovoljan i za žuti karton, ali da su prvotimci Mančester Sitija i Barselone delovali pogubljeno i da su dozvolili belgijskom napadaču da ih – pregazi!

Uticajni Globoešporte naveo je čak četiri situacije u kojama su Fernandinjo i(li) Paulinjo morali da obore na zemlju centarfora Mančester junajteda. Prva, možda i najočglednija, odnosi se na trenutak u kom je Lukaku leđima okrenut golu i tek prima loptu, zbog čega Brazilci pitaju Fernandinja zašto ga nije samo malo „čuknuo“ po nogama.

„Samo da ga je malo udario bio bi faul i akcija bi se prekinula“, opominje nekadašnji napadač Grafite, podsećajući da je tad De Brujne bio tek ispred svog kaznenog prostora.

Detaljna analiza pokazala je da je Fernandijno imao priliku da obori Lukakua dok se ovaj još nije zahuktao. Jednostavno, Brazilac je bio u idealnom položaju za start. Nije se usudio da ga pravi, zbog čega ga je kritikovao i Ronaldo Fenomen. S tim da krivica ide i na Paulinja koji tek dolazi iza leđa Belgijancu.

Za to vreme De Brujne se polako šunja levom stranom i otvara prostor. Lukaku ga vidi. No, dvojica destruktivaca u žutim dresovima nikako da naprave faul, iako su i dalje na centru igrališta i iako je opšte mišljenje da bi Kazemiro (nije igrao zbog žutih kartona) u toj situaciji uleteo u noge Belgijancu.

Fernandinjo to nije uradio s preda. Paulinjo je zakasnio otpozadi. Romelu Lukaku je spazio prostor između Kutinja i Marsela. Pas za Kevina de Brujena. Ovom nije mnogo trebalo.

Zbog očigledno propusta, kao i činjenice da je u 13. minutu postigao autogol, Fernandinjo je izrastao u tragičara utakmice. O tome svedoči činjenica da je bezmalo 60 odsto brazilske populacije u anketi njegovu partiju opisalo kao – užasnu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar