Овој жени нема повратка кући

"Након свега што је учинила, овдје, кући у Годушу, јој нема повратка. Закон нека ради своје и нека одговара за све што је учинила и погријешила. Па и за све лажи и ову отмицу дјетета. Вјерујемо у Бога и нека јој он суди. Све ово је за мене завршена прича и нека зна, да јој ја и моја породица ово нећемо опростити", казао је у ексклузивној исповијести за Радиосарајево. ба Мухамед Дедић, супруг Мерхунисе Дедић, која је у посљедња два дана најпознатија особа у Босни и Херцеговини и цијелом региону.  

 

Босна и Херцеговина 07.07.2018 | 07:34
Овој жени нема повратка кући
Када су ми инспектори покуцали на врата и саопштили да је моја супруга Мерхуниса отела дијете у Хаџићима, доживио сам трауму. Када су ми почели причати шта је све урадила, био сам у тоталном шоку. Зар мени ово да уради!?

Ово у ексклузивној исповијести за Радиосарајево.ба каже Мухамед Дедић, супруг Мерхунисе Дедић, лажне патронажне сестре која је у четвртак у Хаџићима код Сарајева од породице Исмаиловски отела бебу која је рођена прије десет дана.

Подсјетимо, Мерхуниса Дедић је тога дана у 14.20 сати у стану Исмаиловски искористила непажњу и отела новорођенче, које су, заједно с њом, припадници МУП-а Кантона Сарајево пронашли истог дана у 22 сата у хостелу "Феријалац" у Сарајеву.

Непроспавана ноћ

Репортерска екипа Радиосарајево.ба данас је била у насељу Годуша код Високог, а супруг  отмичарке Мерхунисе Дедић, Мухамед, примио нас је у својој кући у којој је с њом живио посљедње двије године.

На лицу Мухамеда видљиво је било да је провео ноћ без спавања. За њега, али и комплетну породицу Дедић, комшије из насеља које је шест километара удаљено од Високог имају само ријечи хвале. 

У разговору био је изузетно сабран. Имао је чврст глас. Недуго затим придружио се и Мухамедов отац Шериф Дедић, који каже: 

"Мерхунису смо, ја и моја супруга, прихватили као наше дијете. Примили смо је, угађали им. Били смо пресретни када смо чули да ћемо постати дедо и нана близанаца. Она нам је прије годину казала да ће родити мушко и женско дијете. Једва смо чекали да близанци дођу, чак смо и собу опремили са два креветића. Шта нам ово уради фамилији?", пита се Шериф Дедић.

Како је протекла Мерхунисина "трудноћа". Мухамед каже да су је посљедњег мјесеца знали виђати испред болнице на Кошеву, гдје им је говорила "да су близанци супер и да ће убрзо доћи кући".

Отворен рачун у кафани

"Са оцем Шерифом сам јој ишао у посјете, носили јој храну, сокове, колаче... Дочекивала нас је испред болнице, код "Класове" продавнице. Говорила нам је да се одлично осјећа, да су бебе супер и да чека дозволу љекара да ускоро може доћи кући у Годушу. Све вријеме нас је лагала и измишљала да је у болници", наставља исповијест Мухамед, који је према ријечима његових комшија, када је прошлог мјесеца сазнао да ће постати отац близанаца у локалној кафани отворио рачун и шефу објекта казао да цијело насеље може пити безалкохолна пића и јести колаче на његов рачун и да ће он подмирити све трошкове.

Каже нам да га Мерхуниса више не занима. Не жели је видјети очима и да од ње ово све није очекивао.

"Након свега што је учинила, овдје, кући у Годушу, јој нема повратка. Закон нека ради своје и нека одговара за све што је учинила и погријешила. Па и за све лажи и ову отмицу дјетета. Вјерујемо у Бога и нека јој он суди. Све ово је за мене завршена прича и нека зна, да јој ја и моја породица ово нећемо опростити", казао је у ексклузивној исповијести за Радиосарајево.ба Мухамед Дедић, супруг Мерхунисе Дедић, која је у посљедња два дана најпознатија особа у Босни и Херцеговини и цијелом региону. 

 (Радиосарајево)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Страсно

07.07.2018 06:01

иСта реци а остати реалан. Мислим да и овој господји није лако . Од ње се много оцекивало али зивот је рекао другације. Пробала је да сацува брак методом која није људска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXY

07.07.2018 10:31

Ко стоји иза овог?Ко је планирао отмицу?Одакле је отмицарка.Ово је заиста цудо и од муза,да није знао да је на Језеру болница,а не Косеву....Нек се сретно заврсило за бебу.Истразитељи имају ту посла.Беба је требала с њом вани негдје отици,какав повратак у Високо,....

Name

Трноружица

07.07.2018 11:44

Јесте ли помислили можда како је овој жени било у тој породици...колико су јој пута набили на нос да је нетоткиња да не може родит..можда је то урадила од очаја...ја сам проживела пакао и знам како је тим женама...сигурно није своје добре воље то урадила...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

07.07.2018 12:36

Онда је требала је ици.

Name

Митар Малиц

07.07.2018 13:34

Није она дијете убила.Она је лабилна особа и патила за оним што не може да има и према томе жену треба ослободити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитицар

07.07.2018 15:35

Сефка Ходзиц..

Name

ре

10.07.2018 14:14

Из овога догађаја се види колико смо ми примитивно друштво. Ако није могла родити могла је усвојити.