Ovoj ženi nema povratka kući

"Nakon svega što je učinila, ovdje, kući u Godušu, joj nema povratka. Zakon neka radi svoje i neka odgovara za sve što je učinila i pogriješila. Pa i za sve laži i ovu otmicu djeteta. Vjerujemo u Boga i neka joj on sudi. Sve ovo je za mene završena priča i neka zna, da joj ja i moja porodica ovo nećemo oprostiti", kazao je u ekskluzivnoj ispovijesti za Radiosarajevo. ba Muhamed Dedić, suprug Merhunise Dedić, koja je u posljednja dva dana najpoznatija osoba u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu.  

 

Bosna i Hercegovina 07.07.2018 | 07:34
Ovoj ženi nema povratka kući
Kada su mi inspektori pokucali na vrata i saopštili da je moja supruga Merhunisa otela dijete u Hadžićima, doživio sam traumu. Kada su mi počeli pričati šta je sve uradila, bio sam u totalnom šoku. Zar meni ovo da uradi!?

Ovo u ekskluzivnoj ispovijesti za Radiosarajevo.ba kaže Muhamed Dedić, suprug Merhunise Dedić, lažne patronažne sestre koja je u četvrtak u Hadžićima kod Sarajeva od porodice Ismailovski otela bebu koja je rođena prije deset dana.

Podsjetimo, Merhunisa Dedić je toga dana u 14.20 sati u stanu Ismailovski iskoristila nepažnju i otela novorođenče, koje su, zajedno s njom, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pronašli istog dana u 22 sata u hostelu "Ferijalac" u Sarajevu.

Neprospavana noć

Reporterska ekipa Radiosarajevo.ba danas je bila u naselju Goduša kod Visokog, a suprug  otmičarke Merhunise Dedić, Muhamed, primio nas je u svojoj kući u kojoj je s njom živio posljednje dvije godine.

Na licu Muhameda vidljivo je bilo da je proveo noć bez spavanja. Za njega, ali i kompletnu porodicu Dedić, komšije iz naselja koje je šest kilometara udaljeno od Visokog imaju samo riječi hvale. 

U razgovoru bio je izuzetno sabran. Imao je čvrst glas. Nedugo zatim pridružio se i Muhamedov otac Šerif Dedić, koji kaže: 

"Merhunisu smo, ja i moja supruga, prihvatili kao naše dijete. Primili smo je, ugađali im. Bili smo presretni kada smo čuli da ćemo postati dedo i nana blizanaca. Ona nam je prije godinu kazala da će roditi muško i žensko dijete. Jedva smo čekali da blizanci dođu, čak smo i sobu opremili sa dva krevetića. Šta nam ovo uradi familiji?", pita se Šerif Dedić.

Kako je protekla Merhunisina "trudnoća". Muhamed kaže da su je posljednjeg mjeseca znali viđati ispred bolnice na Koševu, gdje im je govorila "da su blizanci super i da će ubrzo doći kući".

Otvoren račun u kafani

"Sa ocem Šerifom sam joj išao u posjete, nosili joj hranu, sokove, kolače... Dočekivala nas je ispred bolnice, kod "Klasove" prodavnice. Govorila nam je da se odlično osjeća, da su bebe super i da čeka dozvolu ljekara da uskoro može doći kući u Godušu. Sve vrijeme nas je lagala i izmišljala da je u bolnici", nastavlja ispovijest Muhamed, koji je prema riječima njegovih komšija, kada je prošlog mjeseca saznao da će postati otac blizanaca u lokalnoj kafani otvorio račun i šefu objekta kazao da cijelo naselje može piti bezalkoholna pića i jesti kolače na njegov račun i da će on podmiriti sve troškove.

Kaže nam da ga Merhunisa više ne zanima. Ne želi je vidjeti očima i da od nje ovo sve nije očekivao.

"Nakon svega što je učinila, ovdje, kući u Godušu, joj nema povratka. Zakon neka radi svoje i neka odgovara za sve što je učinila i pogriješila. Pa i za sve laži i ovu otmicu djeteta. Vjerujemo u Boga i neka joj on sudi. Sve ovo je za mene završena priča i neka zna, da joj ja i moja porodica ovo nećemo oprostiti", kazao je u ekskluzivnoj ispovijesti za Radiosarajevo.ba Muhamed Dedić, suprug Merhunise Dedić, koja je u posljednja dva dana najpoznatija osoba u Bosni i Hercegovini i cijelom regionu. 

 (Radiosarajevo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Strasno

07.07.2018 06:01

iSta reci a ostati realan. Mislim da i ovoj gospodji nije lako . Od nje se mnogo ocekivalo ali zivot je rekao drugacije. Probala je da sacuva brak metodom koja nije ljudska.

ODGOVORITE
Name

XXY

07.07.2018 10:31

Ko stoji iza ovog?Ko je planirao otmicu?Odakle je otmicarka.Ovo je zaista cudo i od muza,da nije znao da je na Jezeru bolnica,a ne Kosevu....Nek se sretno zavrsilo za bebu.Istrazitelji imaju tu posla.Beba je trebala s njom vani negdje otici,kakav povratak u Visoko,....

Name

Trnoružica

07.07.2018 11:44

Jeste li pomislili možda kako je ovoj ženi bilo u toj porodici...koliko su joj puta nabili na nos da je netotkinja da ne može rodit..možda je to uradila od očaja...ja sam proživela pakao i znam kako je tim ženama...sigurno nije svoje dobre volje to uradila...

ODGOVORITE
Name

Radomir

07.07.2018 12:36

Onda je trebala je ici.

Name

Mitar Malic

07.07.2018 13:34

Nije ona dijete ubila.Ona je labilna osoba i patila za onim što ne može da ima i prema tome ženu treba osloboditi.

ODGOVORITE
Name

Analiticar

07.07.2018 15:35

Sefka Hodzic..

Name

re

10.07.2018 14:14

Iz ovoga događaja se vidi koliko smo mi primitivno društvo. Ako nije mogla roditi mogla je usvojiti.