Бијељина има таленте за два премијерлигаша

Љубитељи фудбала у Бијељини, у наредној такмичарској години, поново ће имати “градски дерби”, у Премијер лиги БиХ. У борби за бодове, старијем премијерлигашу Раднику, супротставиће се Звијезда 09.

Фудбал 07.07.2018 | 11:01
Бијељина има таленте за два премијерлигаша
И док су успјеси Радника, овјенчани наступом у квалификацијама за Лигу Европе прије двије године, већ познати јавности, нови премијерлигаш из Етно села “Станишићи” представља право освјежење за бх фудбалску сцену.

Клуб иза којег стоји моћна компанија “Станишићи”, основан је 2009. године и од тада је студиозно, али и константно растао све до данашњег статуса једног од најелитнијих фудбалских клубова у БиХ.

Доказ томе је и сопствена фудбалска академија “Саво Милошевић” из које клуб црпи енергију и таленат са којима ће се супротставити много познатијима од себе.

Један од оних који се у протеклој сезони представио јавности и дао значајан допринос историјском пласману Звијезде 09 у Премјер лигу БиХ јесте и Стефан Ракић, двадесетогодишњи младић који се са осам погодака уписао у златне странице историје клуба.

“Протекла сезона била је историјска за клуб, у којој смо успијели смо да остваримо зацртани циљ и пласирамо се у Премијер лигу БиХ. Осим тога, у сјенци овог успјеха помало је и заборављено да смо у Купу БиХ направили велико изненађење пласиравши се у полуфинале. Драго ми је што сам са неколико голова помогао екипи. Веома сам срећан оствареним у прошлој сезони”, каже млади нападач.

Центарфора старог кова, који не жуди за атракцијом, али ријетко промашује и најмању прилику, поодавно су препознали Стручни штаб и прије свега предсједник Звијезде 09, Борис Станишић.



“У Звијезди сам двије године и такав стаж има само пар играча. У суштини, како је растао и клуб и захтјеви, стизали су све озбиљнији играчи, али ја сам ето остајао. Сваки ранг такмичења захтијевао је реконструкцију екипе”, констатује Ракић.

У наредној сезони Премијер лиге БиХ Бијељина ће по први пут доживјети и “градски дерби”. Иако су амбиције два клуба, у овом тренутку, различите Ракић очекује неизвијесне утакмице.

“У нашој дебитанској сезони очекујем да остваримо примарни циљ, а то је опстанак. Надамо се, наравно, увијек нечему више. Драго ми је што ће мој град имати два представника у Премијер лиги БиХ. Надам се и да ће бити мало више посјете и да ће трибине бити пуније на утакмицама Звијезде 09 и Радника. Заслужујемо подршку и прави комшијски дерби”, додаје Стефан.

Младић из Дворова, који свакодневним, напорним радом и резултатима своју будућност пројектује у београдском Партизану, има јасну визију на кога би, на Свјетском фудбалском превенству, требало да се угледа.



“Тренирам напорно из дана у дан и покушавам да напредујем. Слушам, радим и надам се да ћу успијети у будућности нешто више да остварим. Волио бих једног дана да заиграм за Партизан, јер је то клуб за који навијам, од кад пратим фудбал. Мој фаворит за освајање Мундијала је Француска. Моји омиљени играчи су Кристиано Роналдо и Килијан Мбапе, јер су невјероватни”, каже Ракић.

Са или без Свјетског првенства, Бијељина ће у сљедећој сезони имати прилику да уживо, сваког викенда, посматра најбољи фудбал у БиХ. Какав ће учинак Стефан Ракић имати у наредном пероду, зависи само од њега.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар