Bijeljina ima talente za dva premijerligaša

Ljubitelji fudbala u Bijeljini, u narednoj takmičarskoj godini, ponovo će imati “gradski derbi”, u Premijer ligi BiH. U borbi za bodove, starijem premijerligašu Radniku, suprotstaviće se Zvijezda 09.

Fudbal 07.07.2018 | 11:01
Bijeljina ima talente za dva premijerligaša
I dok su uspjesi Radnika, ovjenčani nastupom u kvalifikacijama za Ligu Evrope prije dvije godine, već poznati javnosti, novi premijerligaš iz Etno sela “Stanišići” predstavlja pravo osvježenje za bh fudbalsku scenu.

Klub iza kojeg stoji moćna kompanija “Stanišići”, osnovan je 2009. godine i od tada je studiozno, ali i konstantno rastao sve do današnjeg statusa jednog od najelitnijih fudbalskih klubova u BiH.

Dokaz tome je i sopstvena fudbalska akademija “Savo Milošević” iz koje klub crpi energiju i talenat sa kojima će se suprotstaviti mnogo poznatijima od sebe.

Jedan od onih koji se u protekloj sezoni predstavio javnosti i dao značajan doprinos istorijskom plasmanu Zvijezde 09 u Premjer ligu BiH jeste i Stefan Rakić, dvadesetogodišnji mladić koji se sa osam pogodaka upisao u zlatne stranice istorije kluba.

“Protekla sezona bila je istorijska za klub, u kojoj smo uspijeli smo da ostvarimo zacrtani cilj i plasiramo se u Premijer ligu BiH. Osim toga, u sjenci ovog uspjeha pomalo je i zaboravljeno da smo u Kupu BiH napravili veliko iznenađenje plasiravši se u polufinale. Drago mi je što sam sa nekoliko golova pomogao ekipi. Veoma sam srećan ostvarenim u prošloj sezoni”, kaže mladi napadač.

Centarfora starog kova, koji ne žudi za atrakcijom, ali rijetko promašuje i najmanju priliku, poodavno su prepoznali Stručni štab i prije svega predsjednik Zvijezde 09, Boris Stanišić.



“U Zvijezdi sam dvije godine i takav staž ima samo par igrača. U suštini, kako je rastao i klub i zahtjevi, stizali su sve ozbiljniji igrači, ali ja sam eto ostajao. Svaki rang takmičenja zahtijevao je rekonstrukciju ekipe”, konstatuje Rakić.

U narednoj sezoni Premijer lige BiH Bijeljina će po prvi put doživjeti i “gradski derbi”. Iako su ambicije dva kluba, u ovom trenutku, različite Rakić očekuje neizvijesne utakmice.

“U našoj debitanskoj sezoni očekujem da ostvarimo primarni cilj, a to je opstanak. Nadamo se, naravno, uvijek nečemu više. Drago mi je što će moj grad imati dva predstavnika u Premijer ligi BiH. Nadam se i da će biti malo više posjete i da će tribine biti punije na utakmicama Zvijezde 09 i Radnika. Zaslužujemo podršku i pravi komšijski derbi”, dodaje Stefan.

Mladić iz Dvorova, koji svakodnevnim, napornim radom i rezultatima svoju budućnost projektuje u beogradskom Partizanu, ima jasnu viziju na koga bi, na Svjetskom fudbalskom prevenstvu, trebalo da se ugleda.



“Treniram naporno iz dana u dan i pokušavam da napredujem. Slušam, radim i nadam se da ću uspijeti u budućnosti nešto više da ostvarim. Volio bih jednog dana da zaigram za Partizan, jer je to klub za koji navijam, od kad pratim fudbal. Moj favorit za osvajanje Mundijala je Francuska. Moji omiljeni igrači su Kristiano Ronaldo i Kilijan Mbape, jer su nevjerovatni”, kaže Rakić.

Sa ili bez Svjetskog prvenstva, Bijeljina će u sljedećoj sezoni imati priliku da uživo, svakog vikenda, posmatra najbolji fudbal u BiH. Kakav će učinak Stefan Rakić imati u narednom perodu, zavisi samo od njega.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar