Мартинез о жутим дресовима и тактичкој храбрости...

Селектор Белгије каже да је после победе над "најбољим тимом на СП" и пласмана у полуфинале "најпоноснији човек на свету".

Фудбал 07.07.2018 | 12:15
Мартинез о жутим дресовима и тактичкој храбрости...
Жреб Светског првенства и начин на који се завршила групна фаза, на неки начин су креирали спортску неправду. Две од три најталентованије репрезентације, екипе које су највише показале током турнира у Русији, морале су да се састану већ у четвртфиналу.

Белгија је победила Бразил резултатом 2:1, а њен окршај са Француском у уторак у Санкт Петербургу биће друго "финале пре финала".

"Бразил је невероватно талентован тим, који може да вас 'отвори' у сваком тренутку, али ниједне секунде нисам помислио да ће моји играчи одустати од договореног плана. Вечерас су урадили нешто посебно, направили су успомену која ће се чувати и неговати. Сада нам је потребно још енергије за следећу утакмицу, да покушамо да у полуфиналу будемо бар подједнако добри", рекао је селектор Роберто Мартинез.

Шпански стручњак пре нешто више од две године је добио отказ у Евертону, а сада је на једну победу од првог наступа Белгије у финалу СП!

Уз дозу среће, која се односи првенствено на неискоришћене шансе Бразила при резултату 0:0, послао је кући фаворита "број један".

"За мене је Бразил најбољи тим на турниру и без сумње тим који представља највећу претњу из отворене игре. Морали смо да се добро бранимо 90 минута и мислим да је наша партија била достојна проласка даље".

Мартинез је истакао да је промена тактике у односу на претходне утакмице била неопходна.

Он је увођењем у стартну поставу Фелаинија и Чадлија, резерви из утакмице против Јапана (3:2), направио и битне персоналне промене, док је најофанзивнијим играчима, а то су Азар и Лукаку, доделио одбрамбене задатке које су они беспрекорно обавили.

"Када играте против Бразила, морате да остварите тактичку предност, јер су они у старту у психолошкој предности. Жути дресови, пет титула првака света и све што иде уз то... Тако да морате бити тактички храбри. За нас је промена у том погледу била велика коцка и било нам је потребно да играчи верују у њу. Ментално и тактички су фантастично изнели ову утакмицу и због тога сам сада најпоноснији човек на свету", завршио је Роберто Мартинез.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар