Martinez o žutim dresovima i taktičkoj hrabrosti...

Selektor Belgije kaže da je posle pobede nad "najboljim timom na SP" i plasmana u polufinale "najponosniji čovek na svetu".

Fudbal 07.07.2018 | 12:15
Martinez o žutim dresovima i taktičkoj hrabrosti...
Žreb Svetskog prvenstva i način na koji se završila grupna faza, na neki način su kreirali sportsku nepravdu. Dve od tri najtalentovanije reprezentacije, ekipe koje su najviše pokazale tokom turnira u Rusiji, morale su da se sastanu već u četvrtfinalu.

Belgija je pobedila Brazil rezultatom 2:1, a njen okršaj sa Francuskom u utorak u Sankt Peterburgu biće drugo "finale pre finala".

"Brazil je neverovatno talentovan tim, koji može da vas 'otvori' u svakom trenutku, ali nijedne sekunde nisam pomislio da će moji igrači odustati od dogovorenog plana. Večeras su uradili nešto posebno, napravili su uspomenu koja će se čuvati i negovati. Sada nam je potrebno još energije za sledeću utakmicu, da pokušamo da u polufinalu budemo bar podjednako dobri", rekao je selektor Roberto Martinez.

Španski stručnjak pre nešto više od dve godine je dobio otkaz u Evertonu, a sada je na jednu pobedu od prvog nastupa Belgije u finalu SP!

Uz dozu sreće, koja se odnosi prvenstveno na neiskorišćene šanse Brazila pri rezultatu 0:0, poslao je kući favorita "broj jedan".

"Za mene je Brazil najbolji tim na turniru i bez sumnje tim koji predstavlja najveću pretnju iz otvorene igre. Morali smo da se dobro branimo 90 minuta i mislim da je naša partija bila dostojna prolaska dalje".

Martinez je istakao da je promena taktike u odnosu na prethodne utakmice bila neophodna.

On je uvođenjem u startnu postavu Felainija i Čadlija, rezervi iz utakmice protiv Japana (3:2), napravio i bitne personalne promene, dok je najofanzivnijim igračima, a to su Azar i Lukaku, dodelio odbrambene zadatke koje su oni besprekorno obavili.

"Kada igrate protiv Brazila, morate da ostvarite taktičku prednost, jer su oni u startu u psihološkoj prednosti. Žuti dresovi, pet titula prvaka sveta i sve što ide uz to... Tako da morate biti taktički hrabri. Za nas je promena u tom pogledu bila velika kocka i bilo nam je potrebno da igrači veruju u nju. Mentalno i taktički su fantastično izneli ovu utakmicu i zbog toga sam sada najponosniji čovek na svetu", završio je Roberto Martinez.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar