СП: Први пут икада - полуфинале без "велике тројке"!

И први пут од 2006. поново имамо европско полуфинале.

Фудбал 07.07.2018 | 13:15
СП: Први пут икада - полуфинале без "велике тројке"!
Поменули смо већ у извештају дуела Бразил - Белгија да ћемо после елиминације петоструких светских првака по четврти пут узастопно добити светског шампиона који долази из Европе.

У полуфиналу овогодишњег Мундијала у Русији играће Француска - Белгија (10. јул) и, дан касније, победници дуела Шведска - Енглеска, Русија - Хрватска.

То значи да ћемо први пут од 2006. године и турнира у Немачкој имати скроз европско полуфинале. Тада су се међу четири најбоље светске селекције нашли Италија - Немачка и Француска - Португал, а до трофеја су касније дошли "азури" (који се нису квалификовали за ово Светско првенство).

Ово је, такође, први пут икада да се у полуфиналу Мундијала неће наћи макар једна од три селекције - Немачка, Бразил или Аргентина.

Подсетимо, Немачка је у групи била иза Шведске, Мексика и Јужне Кореје, Аргентина је у осмини финала изгубила од Француске 3:4, а Бразил у четвртфиналу од Белгије 1:2.

Да ли ово значи да се спрема неки нови светски поредак у фудбалу или је само инцидент, сазнаћемо за четири године у Катару. А, можда и раније кроз континенталне шампионате...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар