SP: Prvi put ikada - polufinale bez "velike trojke"!

I prvi put od 2006. ponovo imamo evropsko polufinale.

Fudbal 07.07.2018 | 13:15
SP: Prvi put ikada - polufinale bez "velike trojke"!
Pomenuli smo već u izveštaju duela Brazil - Belgija da ćemo posle eliminacije petostrukih svetskih prvaka po četvrti put uzastopno dobiti svetskog šampiona koji dolazi iz Evrope.

U polufinalu ovogodišnjeg Mundijala u Rusiji igraće Francuska - Belgija (10. jul) i, dan kasnije, pobednici duela Švedska - Engleska, Rusija - Hrvatska.

To znači da ćemo prvi put od 2006. godine i turnira u Nemačkoj imati skroz evropsko polufinale. Tada su se među četiri najbolje svetske selekcije našli Italija - Nemačka i Francuska - Portugal, a do trofeja su kasnije došli "azuri" (koji se nisu kvalifikovali za ovo Svetsko prvenstvo).

Ovo je, takođe, prvi put ikada da se u polufinalu Mundijala neće naći makar jedna od tri selekcije - Nemačka, Brazil ili Argentina.

Podsetimo, Nemačka je u grupi bila iza Švedske, Meksika i Južne Koreje, Argentina je u osmini finala izgubila od Francuske 3:4, a Brazil u četvrtfinalu od Belgije 1:2.

Da li ovo znači da se sprema neki novi svetski poredak u fudbalu ili je samo incident, saznaćemo za četiri godine u Kataru. A, možda i ranije kroz kontinentalne šampionate...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar