Доминација – шампион свијета ће бити из Европе!

После победе Белгије над Бразилом у четвртфиналу Светског првенства у Русији постало је познато да ће шампион света за 2018. годину бити нека од селекција из Европе.  Европа - Јужна Америка 12:9! Сва четири учесника полуфинала биће са Старог континента. . .

Фудбал 07.07.2018 | 12:00
Доминација – шампион свијета ће бити из Европе!
Шампион света поново ће бити из Европе. Уругвај је успао, Бразил је испао, Јужна Америка мораће да попричека још најмање четири године како би покушала да врати Златни глобус који је последњи пут освојила 2002. у Кореји и Јапану, када су Бразилци узели своју последњу титулу. 

Тако ћемо први пут после 2006. у полуфиналу имати четири европске селекције. Вечерас су место међу четири обезбедили Белгија и нешто раније Француска, а како су у другој половини костура преостале четири екипе са Старог континента, све је јасно. Европљанима ће како год било на крају припасти 12. круна. То значи да се разлика у односу на Јужну Америку повећава, пошто Јужноамериканци остају на девет...

Пре почетка четвртфиналних дуела, бројали смо шест европских (Француска, Белгија, Русија, Хрватска, Енглеска, Шведска) и две јужноамеричке репрезентације (Уругвај, Бразил).

Ипак, пошто је Француска избацила Уругвај, а у другом мечу дана Белгија надиграла Бразил, пре познавања свих полуфиналних парова познато је једно – шампион света доћи ће нам из Европе.

Прво полуфинале чине Француска и Белгија, док ће се друго знати након што Шведска и Енглеска, тј. Русија и Хрватска одиграју своје дуеле.

Успех Европљана не би требало да чуди јавност, јер су репрезентације са тог континента увек биле доминантне и увеликом броју случајева освајале Мундијале, или барем долазиле до великих финала.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар